Як на Кіровоградщині допомагають безробітним?

  • 24 трав. 2018 19:00
  • 836
    • Новина Як на Кіровоградщині допомагають безробітним? Ранкове місто. Кропивницький
    Як на Кіровоградщині відбувається збалансування попиту і пропозиції робочої сили
     
    Тимчасова зайнятість – взаємовигідна співпраця: близько ста мешканців Світловодщини брали участь у громадських роботах.
     
    Результативним напрямом співпраці служби зайнятості з роботодавцями та органами місцевого самоврядування є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру, до яких залучаються безробітні, що перебувають на обліку в центрі зайнятості. Це є запорукою збалансування попиту і пропозиції робочої сили, підвищення рівня зайнятості і добробуту громадян у місті та районі. А ще це можливість економити бюджетні кошти та отримувати працівників для виконання нагальних потреб. 
    З року в рік комунальні підприємства міста, сільські та селищна ради охоче користуються цією послугою служби зайнятості. Безробітні виконують роботи по благоустрою міста, населених пунктів району, впорядкуванню об’єктів історичного та культурного значення, кладовищ, прибиранню стихійних сміттєзвалищ, працюють у сільському та лісовому господарстві району.
     
    Цього року плідною, щодо організації громадських робіт, є співпраця Світловодського міськрайонного центру зайнятості з Світловодським міським комунальним підприємством «Житлосвіт 2012», Власівською селищною радою, Глинською, та Павлівською сільською радами, Великоандрусівською об’єднаною територіальною громадою, у яких безробітні прибирали та утримували в належному стані цвинтарі, виконували роботи з упорядкування меморіалів, пам'ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни.
     
    Працюючи на громадських роботах в Управлінні соціального захисту населення міської ради, безробітні надавали кур’єрські послуги населенню в оформленні житлових субсидій. Загалом з січня по квітень 2018 року було укладено 11 угод на громадські роботи, за якими працювали 75 безробітних.
     
    Переваги співпраці з центром зайнятості щодо залучення безробітних до тимчасових робіт оцінили й роботодавці міста та району. Майже 100 осіб безробітних протягом січня-квітня 2018 року вже працювали на таких роботах. Показовими є приклади ФОП Зубенко Л.В., ФОП Зубенко В.І., ФОП Шандор А.І., ФОП Бодюл С.Ю., ФОП Воронкова В.М., ФОП Світлична М.П. та інші.
     
     
    Як бачимо, результати взаємовигідної співпраці щодо забезпечення зайнятості жителів міста та району мають реальні обриси. Є також випадки працевлаштування на постійну роботу після тимчасової зайнятості (ФОП Чернієнко О.М., ФОП Солодовник С.І. та інші). Тільки шляхом плідної співпраці з урахуванням інтересів усіх сторін соціального партнерства можна досягти успіхів, а головне – допомогти людям отримати роботу.
     
    Н. Сідненко, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Світловодського міськрайонного центру зайнятості
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині старшокласники завітали до техучилища