На Кіровоградщині старшокласники завітали до техучилища, щоби ознайомитись з професіями

  • 24 трав. 2018 15:33
  • 1154
    • Новина На Кіровоградщині старшокласники завітали до техучилища, щоби ознайомитись з професіями Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вікторина, випічка та перші уроки кермування: у Голованівську відбулась презентація ПТУ № 38
     
    Голованівський районний центр зайнятості впродовж багатьох років активно співпрацює з професійно-технічним училищем №38 Голованівська. На базі училища при сприянні служби зайнятості регулярно навчаються безробітні.
     
    Не винятком став і поточний рік, адже протягом січня-квітня 2018 року 9 безробітних підвищили свою кваліфікацію за професією «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» (кат. А2). Окрім навчання центр зайнятості займається профорієнтаційною роботою з дорослим населенням, учнівською та студентською молоддю: це проведення різноманітних заходів, професіографічних екскурсій, семінарів, інтерактивних заходів, днів відкритих дверей, різноманітних акцій, презентацій навчальних закладів та інше. 
     
    Тож днями, з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту від безробіття, вже вдруге з початку року, для учнів 9-А класу НВК «Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка – гімназія» провели захід «Презентація ПТУ №38». Мета даного заходу - ознайомити учнів з професійно-технічним навчальним закладом, професіями за якими можна навчатися в училищі, умовами навчання та інше.
     
    Презентацію навчального закладу проводила викладач навчального закладу Вікторія Ярова, яка розповіла про професії за якими навчає училище, умовами навчання, організацією виховної роботи, із роботою секцій та гуртків. Далі учні відвідали навчальні кабінети, майстерні, лабораторні кабінети та полігон для випробувань. Кожен викладач висвітлив питання щодо професії свого напряму, можливості здобуття тої, чи іншої професії, питання щодо відновлення престижу робітничих професій на ринку праці. Учні змогли випробувати себе і в ролі водія, чи тракториста, тобто сісти за кермо техніки, і в ролі електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування (школярі відповідали на запитання викладача, який запропонував учням вікторину з електротехніки. Дітей почастували смачними пирогами, які випікали для них майбутні кухарі та кондитери.
     
     
    Підводячи підсумки даного заходу фахівець з профорієнтації Голованівського районного центру зайнятості Світлана Швець наголосила, що вибір професії – важливий крок в житті учнівської молоді. Кожен прагне мати цікаву роботу, гарний заробіток, можливість реалізувати власний потенціал, побудувати кар’єру. Успішний вибір професії в значній мірі визначає результати праці, рівень добробуту, сприяє реалізації особистісного потенціалу. Якщо вибір професії молодою людиною зроблено необґрунтовано, то це може вплинути на якість її навчання і в значній мірі знизити її конкурентоспроможність на ринку праці. Тож необхідно свідомо обмірковувати всі аспекти свого професійного вибору і впевнено слідувати до своєї мети.
     
    Наприкінці презентації С. Швець запропонувала школярам відвідати центр зайнятості з метою проходження тестування, яке допоможе визначитися із майбутньою сферою трудової діяльності.
     
    Н. Лісніченко, провідний фахівець з питань зайнятості Голованівського районного центру зайнятості