Хліб із цвяхами. У Кропивницькому невдоволений зарплатнею працівник хлібзаводу підкладав у хліб «сюрпризи»

  • 23 трав. 2018 18:00
  • 6200
    • Новина Хліб із цвяхами. У Кропивницькому невдоволений зарплатнею працівник хлібзаводу підкладав у хліб «сюрпризи» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кропивничани виявили в хлібі місцевого виробництва залізні цвяхи. Здивувало, що гвіздок був у нарізаному батоні. 
     
    — Вранці у вихідний день ми придбали цей хліб в супермаркеті в районі пивзаводу. Півбуханки з’їли, а ввечері я помітила цвях, який стирчав із порізаного батону. Він був проштрикнутий між двома скибками. Я не розумію, як батон могли порізати з цим цвяхом? Різак мав би зламатися. Обурившись побаченим, я одразу написала пост у Фейсбуці, бо я споживач і хочу отримувати якісний продукт, — розповіла покупчиня Анастасія Яременко.
    Після цього випадку в соцмережах почали закликати владу та контролюючі органи провести розслідування, бо подібна “начинка” в батонах може спричинити негативні наслідки для людини. 
     
    Протягом короткого часу на з’вязок з журналістом “Первой городской” вийшла керівниця підприємства ТОВ “Кіровоградхліб 2014” Владилена Умнова. Під час особистої зустрічі вона пояснила, що сама шокована цим випадком. На території підприємства негайно було проведене розслідування, з’ясовані причини та вжиті заходи. 
     
     
    — Жінку, яка поскаржилася на цей випадок у соцмережі, я попрохала сфотографувати етикетку від хліба. Це для того, щоб побачити зміну та хто був майстер. Цвях міг потрапити лише під час запаковки. На фото видно, що батон був порізаний. Якщо б цвях потрапив до тіста, то під час його порізки в машині одразу зламався би стрічковий ніж. Інформації про пошкодження машини не надходило. Відповідно я повністю виключаю, що цвях потрапив до хліба через тісто та всі можливі джерела окрім людського фактору. Провівши розслідування, ми з’ясували, що причетним до цього випадку, ймовірно, міг бути один з наших працівників. Після порізки хліб запаковується. До буханки прикладається етикетка з номером запакувальника та номером зміни, після чого порізана буханка кліпсується в пакеті. Звісно, ми одразу виявили, хто міг бути причетним до цього інциденту, — розповіла Владилена Умнова.
     
    Начальниця підприємства зазначила, що коли підозрюваному поставили кілька запитань та попрохали пояснити скоєне, чоловік нагнув голову та стояв мовчки. 
     
    — Людина, яка не погодилася б зі звинуваченнями, виказала б слова незгоди. Тут була просто мовчанка. Без пояснень. Також зазначу, що людина в цеху працює не сама і за нього б мали заступатися колеги, але цього також не було — розповідає Владилена Умнова, — Ми припускаємо, що людина була невдоволена рівнем своєї заробітної плати на посаді пакувальника, тому вчинила цей саботаж. Низка фактів, які вказували на цього чоловіка, стали причиною для негайного його звільнення.
     
    Владилена Умнова зазначила, що правоохоронців про інцидент не сповіщали, бо не мали чіткої доказової бази щодо вчинку чоловіка: “Ми знаємо, що це він, але довести це не можемо”.
     
    Цього місяця в соцмережі з’являлася інформація про два випадки хліба з цвяхами, і в першому батон був не порізаний, а цілий. Цей випадок керівниця ПАТ “Кіровоградхліб 2014” пояснила також людським фактором та не виключає втручання працівників і ймовірно звільненого робітника.
    Владилена Умнова порадила покупцям не викидати етикетку від придбаного хліба та кліпсу. За інформацією, вказаною на них, можна легко встановити людей, які були задіяні до випікання та фасування продукції.
     
    Зазначимо, жінці, яка придбала батон з «сюрпризом», керівництво підприємства пообіцяли подарувати корзину з різновидом хлібної продукції заводу. Перед нею також особисто вибачились за інцидент та провели екскурсію на території пекарного цеху, щоб показати всю технологію випікання продукції. 
    Додамо, редакції газети «Первой городской» не вдалось зв’язатися зі звільненим з хлібзаводу чоловіком. У разі його бажання висловити свою версію події редакція готова вислухати та надрукувати продовження матеріалу на шпальтах видання.
     
    Дмитро Семенюк