На Новомиргородщині у чоловіка в гаражі знайшли набої і карабін

  • 23 трав. 2018 15:07
  • 1007
    • Новина На Новомиргородщині у чоловіка в гаражі знайшли набої і карабін Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині працівники поліції вилучили у громадянина близько тисячі набоїв та незареєстровану зброю, про це повідомляє Сектор комунікації поліції Кіровоградської області.
     
     
    За попередніми даними безробітній 46-річний мешканець одного з сіл Новомиргородського району зберігав заборонені предмети в своєму гаражі і був впевнений у тому, що жодним чином не викличе підозри оперативників.     
    Втім, сподівання чоловіка виявилися марними. У ході оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Зброя та вибухівка» до приватного помешкання особи прибули поліцейські. 
     
    «Під час санкціонованого обшуку в гаражному приміщенні, розташованому на території подвір’я, оперативники помітили металеву бочку, нашвидкуруч прикриту господарським крамом. Під час більш ретельного огляду з’ясувалося, що на дні ємності знаходяться цинкові коробки з набоями до автоматичної зброї.
    Усього на місці виявили та вилучили 800 одиниць боєприпасів калібру 7,62 мм, нарізний карабін із прицілом без дозвільних документів, а також 53 набої до нього»,
     
    – розповідає начальник Новомиргородського відділення поліції Євген Чуйко.
     
    За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження і зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».  
     
     
    Речові докази направлено для проведення експертиз. За ці дії власнику заборонених предметів загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині розбійники побили чоловіка і відібрали у нього гроші