Громадські роботи "виручають" безробітних і приносять користь громадам

  • 23 трав. 2018 11:11
  • 1006
    • Новина Громадські роботи «виручають» безробітних і приносять користь громадам Ранкове місто. Кропивницький
    Громадські роботи – перспективний напрямок співпраці з територіальними громадами
     
    В умовах нестачі вільних робочих місць для постійної зайнятості особливе значення мають громадські роботи. Участь у них мотивує людину до праці, змінює її уявлення про підходящу роботу і є джерелом додаткового прибутку та засобом переходу до постійного працевлаштування.
     
    Вирішуючи проблеми зайнятості жителів Новгородківського району та мобілізуючи наявні інструменти для покращення ситуації на ринку праці, Новгородківська районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування.
     
    Сьогодні активно у питаннях організації тимчасових робіт співпрацює зі службою зайнятості Вершинокам’янська сільська рада. Жителі населеного пункту виявили бажання працювати на користь потреб села. За участі безробітних провели роботи з благоустрою територій населених пунктів, зон відпочинку тощо. 
     
    Тож користь від таких заходів подвійна: завдяки громадським та іншим роботам тимчасового характеру вдається виконати низку актуальних для територіальних громад робіт, а за відсутності постійних місць роботи на деякий час залучити безробітних до легальної зайнятості з гарантованим заробітком.
    Тож громадські роботи будуть продовжуватись, і в планах служби зайнятості залучити до співпраці та фінансової підтримки у даному напрямку усі сільські ради району.
     
     
    Сподіваємося і надалі плідно та активно співпрацювати з органами місцевого самоврядування, аби добрий приклад наведення ладу у «власному домі» став нормою життя і проявом турботи про свій рідний край.
     
    А. Гупалюк, провідний фахівець з питань зайнятості Новгородківської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості 
     
    Нагадаємо: Соціальні послуги стають ближчими до людей