На Кіровоградщині у рамках проведення операції «Нерест» вже викрили більше 40 порушників

  • 22 трав. 2018 16:37
  • 876
    • Новина На Кіровоградщині у рамках проведення операції «Нерест» вже викрили більше 40 порушників Ранкове місто. Кропивницький
     
    У ході операції «Нерест» працівники поліції спільно з представниками держбрибагенства та екоінспекції провели понад 40 рейдів. Про це повідомляє Управління превентивної діяльності поліції Кіровоградської області.
     
    До профілактичних заходів із охорони водних біоресурсів, контролю пересування плавзасобів у місцях нересту водних біоресурсів у нерестовий період, а також виявлення порушень правил рибальства та фактів незаконної реалізації об`єктів тваринного світу з початку відпрацювання залучено майже 3 700 поліцейських.
     
    Загалом у рамках проведення операції вже викрито більше 40 порушників. Із них до адміністративної відповідальності притягнуто 29 осіб – за порушення правил використання об`єктів тваринного світу (ст. 85 КУпАП), 7 – за порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу (ст. 88-1 КУпАП) та 2 – за ст. 85-1 КУпАП (виготовлення, збут, зберігання чи реклама заборонених знарядь добування (збирання) об'єктів тваринного або рослинного світу).
    Крім того, за час відпрацювання за виявленими фактами незаконного зайняття рибним промислом розпочато 4 кримінальних провадження (ст. 249 КК України).
     
    В цілому у порушників вилучили понад 2,5 тонн незаконно виловленої риби: як поблизу водойм, так і під час продажу особами на ринках, у місцях стихійної торгівлі, на торговельних майданчиках. Також серед вилученого понад 2800 метрів рибальських сіток та 5 плавзасобів. 
    Робота у даному напрямку триває. 
     
    Нагадаємо: У Голубієвичах завершують модернізацію вуличного освітлення