У Голубієвичах завершують модернізацію вуличного освітлення

  • 22 трав. 2018 15:30
  • 1101
    • Новина У Голубієвичах завершують модернізацію вуличного освітлення Ранкове місто. Кропивницький
     
    Потреби мешканців маленького, але особливого на мапі Кіровоградщини села після створення Компаніївської ОТГ взялись вирішувати у першу чергу. Увага до цього села виняткова, адже його було збудовано після вибуху на ЧАЄС і левова частка його мешканців - переселенці із Чорнобильської зони. Пізніше у цьому селі було створено і працює донині більше десяти будинків сімейного типу. 
     
     
    Мережа вуличного освітлення в Голубієвичах була змонтована наприкінці 90 років минуло століття. Вона вже морально і матеріально застаріла, подекуди горів один з п’яти або шести ліхтарів, куди вкручували звичайні лампи накалювання. Тепер змінюють на нові енергоефективні лампи. Проведення ремонтних робіт та обслуговування вуличного освітлення взяло на себе КП «Благоустрій», яке працювало у Компаніївці до об’єднання. 
     
     
    Відповідно до рішення сесії Компаніївської селищної ради, тепер це підприємство обслуговує усі населені пункти ОТГ. Загалом з бюджету на проведення робіт було витрачено 30 тисяч гривень. Для когось 35 нових ліхтарів – це невелика кількість. Для Голубієвичів, де 5 вулиць, 100 домогосподарств, 327 мешканців - це відчутні зміни, яких чекали роками. Загалом же для громади - це реальна демонстрація втілення в життя Стратегії розвитку Компаніївської ОТГ, де від вирішення «маленьких» проблем залежать майбутні великі зміни на території.
     
    Валентина Остапчук