На які роботи залучають безробітних Новоукраїнщини?

  • 22 трав. 2018 13:06
  • 884
    • Новина На які роботи залучають безробітних Новоукраїнщини? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Близько трьохсот безробітних Новоукраїнщини з початку року узяли участь у роботах тимчасового характеру.
     
    «Організація та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру» – саме такою була тема ділової зустрічі, що відбулася днями в Новоукраїнському районному центрі зайнятості. 
     
    У заході взяли участь представники ТОВ «Лан», ПАФ «Глодоси», ФГ «Світанок» та ін. Учасники ділової зустрічі ознайомились із основними аспектами та порядком організації тимчасових робіт, обговорили напрямки таких робіт з урахуванням їхньої спрямованості у поточному році.
     
    Володимир Бокало, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Новоукраїнського районного центру зайнятості, ознайомив присутніх з положеннями чинного законодавства про зайнятість населення у напрямку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, порядком їхньої організації, шляхами фінансування та ін.
     
    «Громадські та інші роботи тимчасового характеру виконуються виключно на створених для цього тимчасових робочих місцях. Роботодавці надають центру зайнятості інформацію про потреби в робочій силі для укомплектування тимчасових робочих місць, відповідно до якої центр зайнятості направляє необхідних працівників», – зауважив В.Бокало. 
     
    Досвідом відповідної співпраці зі службою зайнятості у даному напрямку поділились керівник ТОВ «Лан» О. Макодзеба, керівник ПАФ «Глодоси» В. Машковський та голова фермерського господарства «Світанок» Ю. Маляренко. Зі слів роботодавців, організація тимчасових робіт для – це можливість залучити додаткову робочу силу для виконання нагальних другорядних робіт та не відволікати основний персонал від виробничого процесу. Крім того, ці роботи дають можливість роботодавцям оцінити професійні здібності та особистісні якості працівників й врахувати це при підборі кандидатів на постійну роботу.
     
    Також у ході конструктивного діалогу учасники зустрічі дізналися про стан місцевого ринку праці, новітні тенденції у сфері зайнятості, а також ознайомилися з основними положеннями законодавства України про права та обов'язки роботодавців та їхні можливі шляхи взаємодії з центром зайнятості у напрямку забезпечення зайнятості громадян.
     
    У результаті обговорення даного питання досягнуто домовленості про організацію на території Рівнянської сільської ради та Новоукраїнської Об’єднаної громади громадських та інших робіт тимчасового характеру. Так, упродовж січня-квітня поточного року 298 безробітних громадян виконували роботи з благоустрою міста, упорядковування складських приміщень господарств, тракторних парків. Також здійснювалися різноманітні сільськогосподарські роботи з підготовки техніки та посівного матеріалу до весняно-польових робіт тощо.
     
     В. Бокало, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Новоукраїнського районного центру зайнятості