Кропивницький дитячий хоровий колектив повернувся з міжнародного конкурсу з нагородами

  • 22 трав. 2018 13:33
  • 962
    • Новина Кропивницький дитячий хоровий колектив повернувся з міжнародного конкурсу з нагородами Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 22 травня, у міській раді Кропивницького пройшла прес-конференція за участі переможців 14-го хорового конкурсу "Мундус кантант", про це повідомляє АКУЛАMEDIA
     
    Україну в цьому конкурсі представляв єдиний колектив кропивницької музичної школи № 2 ім. Ю. С. Мейтуса.
     
    Конкурс відбувся у двох номінаціях: світська музика, у якій наші хористи вибороли золото (приз 1000 злотих) і духовний (сакральний) спів.
     
    "Наші діти посміхалися, були яскраво одягнені і коли був парад хорів, ми його розпочали зі славня України. Наших діток називали янголами", - розповідає директор музичної школи Валентина Ревенко.
     
    У результаті кропивницькі хористи стали другими у цій номінації та отримали подяку за окремий виступ перед людьми похилого віку та людьми з інвалідністю.
    За словами директора музшколи, кошти, які вони отримали за перемогу, було вирішено вкласти у наступну поїздку.
     
     
    Директорка музшколи Валентина Ревенко пише у ФБ: "Хор Согласіє" з Кропивницького став Золотим лауреатом в номінації Світська музика та Срібним лауреатом в номінації "Сакральна музика". Окремим призом нагороджено хор за виконання кашубської музики. Хору "Согласіє" надано право відкрити гала-концерт переможців. Ми представили нашу українську народну пісню, яка прозвучала яскраво та емоційно. Ми задоволені результатом, адже боролися з дорослими та професійними хорами. Слава мистецтву України!" - йдеться у повідомленні.
     
     
    Нагадаємо: Дитячий хор з Кропивницького бере участь у міжнародному конкурсі у Польщі (ВІДЕО)