В бібліотеці на Балашівці оселились лелеки (ФОТО)

  • 22 трав. 2018 12:35
  • 2555
    • Новина В бібліотеці на Балашівці оселились лелеки (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кропивницька художниця зобразила на стінах  бібліотеки-філія №14 Кіровоградської МЦБС відділу культури і туризму  улюбених українцями птахів - пару лелек на квітковому дереві.
     
    Про це йдеться на сторінці у ФБ  місцевої художниці Галини Суржок.
     
    "Лелека - живий символ України, який уособолює в собі велич, красу, кохання, вірність та повагу до батьків і Батьківщини.
    Особисто для мене вони мають неабияке значення, бо колись давно ці величні птахи вибрали саме нашу садибу з усіх сільських, щоб звити своє гніздо, оселившись там. І на протягом багатьох років співіснували з нами, з нашою родиною, аж доки перипетії долі не розлучили нас. Вони навіюють згадки про далеке минуле, про дитинство, про батьківщину, рідний край, і самі прекрасні миті життя, коли формувалися цінності, риси характеру, особистості. Можливо тому так легко, і з великим бажанням малюю саме цих птахів.
     
     
     
    Бажання споглядати лелек є й у бібліотекарів, і у відвідувачів  бібліотеки-філії  №14 Кіровоградської МЦБС відділу культури і туризму, що на Старій Балашівці у Кропивницькому. Адже ці птахи символізують любов до рідної землі, до батька і матері, до своєї Батьківщини. А де зібрано найбільше витоків джерел інформації про все це, як не в бібліотеці?
    Моя робота готова. Не судіть суворо, адже це всього друга робота, виконана на стіні", - йдеться у повідомленні.
     
     
     
    До вшанування Тараса Шевченка у Кропивницькому долучилися близько двохсот містян (ФОТО)