Посол ЄС зіграв у футбол з дітьми Київщини

  • 22 трав. 2018 10:14
  • 1205
    • Новина Посол ЄС зіграв у футбол з дітьми Київщини Ранкове місто. Кропивницький
     
    Голова Представництва Європейського Союзу в Україні, посол Хюг Мінгареллі, урочисто відкрив дитячий фестиваль «Відкриті уроки футболу» , що пройшов 21 травня 2018 року на стадіоні міста Вишневе Київської області. Організатор – Федерація футболу України.
     
    «ЄС в Україні підтримує багато проектів, які надають українцям можливості будувати краще майбутнє для себе. Цей фестиваль – частина підтримки сходу України, де досі відбувається конфлікт. Багатьом з вас довелося поїхати, змінити звичний спосіб життя, школу, друзів. Ви заслуговуєте почуватися захищеними, мати можливість навчатися та грати. «Відкриті уроки футболу» допомагають вам рухатися вперед, знаходити нових друзів, ставати здоровішими та весело проводити час на свіжому повітрі», – звернувся посол Хюг Мінгареллі до учасників фестивалю.
     
    У фестивалі взяли участь понад 200 дітей. Тренери-волонтери провели розвиваючі ігри з елементами футболу, а поліцейські і психологи навчали їх правильно поводити себе в різних життєвих ситуаціях та попереджати конфлікти у колективах. По завершенні свята всі учасники отримали пам’ятні подарунки.
     
     
    Загалом упродовж квітня-травня 2018 року спортивні свята об’єднали більше 4 тисяч хлопчиків та дівчат у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській та Київській областях.
     
    Фестиваль відкритий для хлопчиків та дівчат з 6 до 12 років незалежно від рівня здібностей, включаючи сиріт, дітей з особливими потребами. Половина з учасників – внутрішньо переміщені особи зі східних і південних областей України. За допомогою футболу організатори заходів намагаються допомогти їм пристосуватись до нового оточення і знайти друзів у приймаючих громадах, виховати в них відповідальне ставлення до здорового способу життя, а також попередити конфлікти.
     
     
    У 2018 році до проекту залучені 17 місцевих громад на сході та півдні України. Кожен фестиваль триває 3-5 днів і включає в себе соціальні ігри з елементами футболу, лекції із запобігання дитячої злочинності у співпраці із Національною поліцією, «Школу юного футбольного фаната», спілкування між дітьми за участі шкільного психолога, залучення дітей до церемоній виведення команд перед початком матчу, «футбольні» екскурсії: зустрічі з футболістами клубу свого регіону, національної збірної команди тощо. Усі школи, що беруть участь у проекті, отримують спортивний інвентар та обладнання, а волонтери і діти-учасники – футбольну форму.
     
     
    Довідкова інформація:
    Проект «Відкриті уроки футболу»  (Open Fun Football Schools) виконують Асоціація крос-культурних проектів (Данія), Федерація футболу України, Всеукраїнська Фундація «Захист прав дітей», StreetFootballWorld (Німеччина) в партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Національною поліцією України. Проект розрахований на 4 роки: з 2017 до 2021.
     
    У 2018 році до проекту залучені 17 місцевих громад у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській і Київській областях.
     
     
    Нагадаємо: Молодь Кіровоградщини поділяє європейські цінності