Лісівники та правоохоронці застерігають громадян від необережного поводження з вогнем у лісі

  • 21 трав. 2018 17:03
  • 833
    • Новина Лісівники та правоохоронці застерігають громадян від необережного поводження з вогнем у лісі Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кіровоградській області рятувальники, лісівники та правоохоронці нагадують громадянам, як запобігти пожежам у лісових масивах. Про це повідомляє Управління ДСНС України у Кіровоградській області.  
     
    На Кіровоградщині рятувальники продовжують профілактичну роботу щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки у екосистемах, до якої долучаються представники обласного управління лісового та мисливського господарства, ГУ Нацполіції. Ці заходи спрямовані на інформування громадян про необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки у екологічних системах та застереження порушників від необережних вчинків.
     
    18 травня така перевірка відбулася у лісових масивах Долинського, Маловисківського та Олександрівського районів.
     
    Учасники рейдів здійснили обхід лісових масивів, звертаючи увагу на наявність застережних табличок на місцях в’їзду до лісових насаджень. Відпочивальникам фахівці рятувальної справи нагадали, що наслідки недбалості і, відповідно, пожеж у лісах надзвичайно тяжкі – зникають цінні породи дерев, а на відновлення лісового фонду буде необхідно десятки років та наголосили, що під час пожежонебезпечного періоду забороняється розпалювати багаття у лісових масивах.
     
     
    Якщо ж все-таки сталася пожежа – незначне загоряння можна загасити підручними засобами. Якщо ж спроба видалася невдалою, необхідно невідкладно телефонувати за номером «101». Працівники поліції, в свою чергу, нагадали, що порушникам правил пожежної безпеки може загрожувати адміністративна відповідальність.
     
    Роздавши на завершення розмови застережні листівки, рятувальники закликали відпочивальників свідомо ставитися до безпеки своєї та всього живого, а також пам’ятати, що пожежа починається з необачності. Тож берегти зелені насадження від пожеж – суспільна турбота.
     
     
    Нагадаємо: Кропивницькі рятувальники знешкодили рій агресивних комах біля спортклубу «Зірочка»