Надзвичайники долучились до вшанування пам’яті жертв політичних репресій

  • 21 трав. 2018 14:35
  • 735
    • Новина Надзвичайники долучились до вшанування пам’яті жертв політичних репресій Ранкове місто. Кропивницький
    У Кропивницькому керівництво та особовий склад Управління вшанували пам’ять про жертв політичних репресій в Україні, про це повідомляє Управління ДСНС України у Кіровоградській області.
     
    20 травня Україна та весь світ згадує масові політичні репресії радянського уряду проти громадян – Великий терор 1937-1938 років. Це дата глибокої скорботи за тими, хто свідомо поклав життя у боротьбі проти режиму, та тих, хто невинно постраждав від безчинства влади: цілі сім’ї, народи було репресовано без суду та слідства.
     
    Цього року в Кропивницькому за ініціативи громадськості міста перейменовано сквер, де знаходиться пам'ятний знак «Борцям за волю України – жертвам політичних репресій» у Сквер Борців за волю України. 
     
     
    Учора керівництво Кіровоградської обласної державної адміністрації, обласної та міської рад, Управління ДСНС в області, представники силових структур, активісти, молодь та небайдужі громадяни пришли у Сквер Борців за волю України. Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку, біля якого вишикувались рятувальники із державними прапорами та траурними стрічками. Звучали пісенні композиції, виступи учасників заходу. Представники Кіровоградської єпархії Української православної церкви Київського патріархату та духовенство Кропивницького провели панахиду за жертвами політичних репресій.
     
    Нагадаємо: Громада Кропивницького вшанувала пам’ять  жертв політичних репресій (ФОТО)