Кропивницька «Зірка» програла «Чорноморцеві» й готується до перехідних ігор з «Десною»

  • 21 трав. 2018 12:08
  • 973
    • Новина Кропивницька «Зірка» програла «Чорноморцеві» й готується до перехідних ігор з «Десною» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Останній цього сезону матч Прем’єр-ліги для кропивницької «Зірки» в гостях із одеським «Чорноморцем», що відбувся 19 травня, міг стати рятівним від перехідних ігор з командою Першої ліги за право грати в Прем’єр-лізі. Однак він таким не став, бо «Зірка» програла з рахунком 0:1. 
     
     
    Господарям потрібна була перемога, аби не опинитися в кінці турнірної таблиці й не перейти одразу до Першої ліги. Тому вони з перших же хвилин матчу почали атакувати. І на 7-й хвилині вже мали реальний шанс забити, однак після кутового та не дуже впевненої гри Євгена Паста Івіца Жуніч головою пробив вище поперечини. Надалі гра стала спокійніша, та господарі все ж активніше атакували й змусили Євгена Паста рятувати свої ворота не лише руками, а й ногами. 
     
     
    «Зірка» теж не відсиджувалася коло своїх воріт, та їй, як і господарям, не пощастило забити, тож обидві команди пішли на перерву без голів. На початку другого тайму вона хоча й намагалася налагодити результативну гру, але помилка в обороні кропивничанина Аделя Гафаіті призвела до того, що на 13-й хвилині гравець «Чорноморця» Максим Третьяков забив гол у ворота наших земляків. Решта гри проходила в обопільних, але нерезультативних атаках. Тож матч так і завершився з рахунком 0:1. 
     
    Після завершення заключних у Прем’єр-лізі та Першій лізі ігор стало відомо, яка команда вибуває з найвищої ліги і які команди проведуть перехідні ігри за право виступати в Прем’єр-лізі наступного сезону. З неї вибуває кам’янська «Сталь», а її місце посяде переможець першої ліги «Арсенал-Київ». Кропивницька «Зірка» гратиме перехідні ігри з чернігівською «Десною», яка посіла в Першій лізі третю сходинку. Перший матч розпочнеться в Кропивницькому 23 травня о 17:00, а другий — у Чернігові 27 травня. Одеський «Чорноморець» гратиме перехідні ігри з ФК «Полтава». 
     
     
    Юрій Сергійчук
    Фото із сайту «Перша електронна газета»  
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому відбудеться матч між ФК "Десна" і "Зірка"