Діти, які читають, стають дорослими, які думають

  • 19 трав. 2018 09:05
  • 2968
    • Новина Діти, які читають, стають дорослими, які думають Ранкове місто. Кропивницький
       
    Ці рядки стали девізом ІV книжкового фестивалю — виставки «Весняний книговир», який проходив у Кропивницькому. Програмою складалася з низки презентацій книг місцевих авторів та зустрічей із митцями на інтелектуальному перехресті, інформаційно—розважальних калейдоскопів, автограф–сесій. А ще була Арт–дегустація «Вечір синтезу мистецтв під відкритим небом», про що подбали студенти факультету філології та журналістики ЦДПУ імені В.Винниченка. 
     
     
    А у Кіровоградській обласній бібліотеці для дітей імені Шевченка пройшла зустріч юних читайликів із дитячим письменником і поетом, журналістом і батьком двох дітей, власним кореспондентом газети «Голос України» по Кіровоградській області Петром Мельником.
     
     
    Під час зустрічі пройшов розігаш його книг «Дивовижна подорож Соні та Асі» та живе спілкування про роботу над створенням пригодницько–фантастичних творів із циклу кулінарних казок про дивовижні подорожі дівчаток до далеких країн. А ще читайлики помандрували до Древньої Скандинавії, на місці якої розташовані зараз такі країни як Швеція, Норвегія, Фінляндія, Данія, Ісландія та Гренландія (у складі Данії). Там вони зустрілися й познайомилися із Тією, що має стати Матір›ю Смачних Страв і Запашних Ароматів, Директором Школи, побували у Давньому Єгипті, на козацькій Січі.
     
    —  Мені цікаво було спідкуватися з юними шанувальниками художнього слова, які вже знайомі з героїнями моїх творів «Дивовижна подорож Соні й Асі» та Дивовижна подорож Соні й Асі до Скандинавії», —  каже Петро Мельник. —  Сподіваюся, що ця зустріч стане для читачів бібліотеки ще одним кроком до пізнання світу. Про неї мені нагадувать світлини зі вітаннями її величності —  КНИГИ.
     
    Анатолій Саржевський   
     
     
    Нагадаємо: Дебютний виступ ансамблю барабанщиць присвятили Дню Перемоги над нацизмом