Навіщо вирубують дерева на березі Інгулу?

  • 18 трав. 2018 19:02
  • 1260
    • Новина Навіщо вирубують дерева на березі Інгулу? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вздовж берегів річки Інгул  КП "Єлизавета" нещадно вирубує здорові, гарні дерева, маскуючи це дійство під екологічні заходи. Про це у групі на ФБ Озеленення Кропивницький пише громадська активістка Надія Паливода.
     
    "У міській раді забрехалися.
    Як управління екології міської ради уявляє собі екологічні заходи у місті? Це - випиляти дорослі здорові дерева вздовж річки. Дерева, які давали затінок, стримували коренями берег річки від розмивання, утворювали свою екосистему.
    Випиляти за бюджетні кошти, внести це у графу витрат на ЕКОЛОГІЧНІ ЗАХОДИ як "розчистка русла річки Інгул", і виділяється на це немало - в минулі роки було від 700 000 грн.
    В управлінні екології сказали, що нічого вони госпадібожежмой не пиляли, то просто витягали з води упавше дерево.
     
    На фото подивіться - дві вантажівки "упавшого" дерева і десятки свіжоспилених пеньків, які негайно зафарбовують. Для чого?
     
    З 1 квітня по 15 червня, згідно з ЗУ "Про тваринний світ", в місцях зелених насаджень, в тому числі міських, забороняються будь-які роботи з підвищеним рівнем шуму та неспокою.
    - Так ми пиляли це ще 1-го числа, - стверджує керівник бригади фірми "Єлизавета", яка проводить вирубку.
     
     
    АЛЕ. 
    На акті обстеження зелених насаджень, згідно з яким приречені на вирубку 13 дерев, стоїть дата 4 травня.
    Хто бреше? - "Єлізавета", яка пиляла ще до того, як комісія обстежила дерева 4 травня? Чи управління екології, яке дало дозвіл на вирубку в травні - в порушення законодавства?
     
    За 10-15 метрів від річки ще 5-6 дерев помічені червоною фарбою - здорові, високі, красиві, нікому не заважають.
     
    - Вони ж в руслі річки Інгул, значить, їх всі треба випилювати, - каже керівник "Єлизавети".
     
    Бляха, ці дерева росли тут 40 років, чим вони заважали Інгулу? Місцеві жителі в шоці, тут було місце відпочинку, роками тут ловили рибу рибаки, відпочивали мешканці - лишилися місця від багать.
     
    Сьогодні люди перепиняли вантажівки "Єлизавети", які вивозили деревину, і викликали поліцію. Написали кілька заяв з вимогою провести перевірку.
    Поліція навряд чи тут сильно допоможе - це не їхня компетенція, якщо є дозволи від міськради.
     
     
    Краще давайте всі дружно звернемося в міністерство екології, щоб вони провели перевірку - що це за екологічні заходи такі, які полягають у знищенні за наші з вами гроші зелених зон в заборонений законодавством час? Безпричинному знищенні - тому що ні споруд, ні комунікацій, ні кабелів у цьому місці немає і ніколи не було. 
    Були тільки дерева. Тепер на їхньому місці лише пустка під пекучим сонцем.
     
    PS: Ось я подивилася в гугл-меп і зрозуміла, що це за місце... ми ж тут колись на організованій Andrey Tabalov і Зоя Лебідь акції проводили суботник, збирали сміття... Тоді все було заповнене деревами, а сьогодні я це місце навіть не впізнала... Андрій Олександрович, як же ви допустили, щоб за вашою спиною цей затишний куточок отак гірко понівечили..." - йдеться у повідомленні.
     
     
    Нагадаємо: Як кропивницькі активісти рятують дерева