У Кропивницькому стартувала акція з нагоди Дня вишиванки - “Вінок єдності” (ФОТО)

  • 17 трав. 2018 12:58
  • 1820
    • Новина У Кропивницькому стартувала акція з нагоди Дня вишиванки - “Вінок єдності” (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    На площі перед міською радою у Кропивницькому стартувала акція, приурочена до Дня вишиванки – “Вінок єдності”. 
     
    До заходу долучилися близько 200 чоловік. Розпочали дійство з танцювальних та музичних номерів. По його завершенню вихованці місцевих шкіл взяли участь в жеребкуванні, під час чого навчальні заклади визначились, вінкову стрічку якого регіону вишиватимуть.
     
    - Вже стало доброю традицією, що наші учні під час літнього відпочинку в шкільних таборах вишивають. Позаминулого року вони вишивали рушник зі славнем України, минулоріч вишивали карту України. Цього року в нас відбудеться акція “Вінок єдності”. В такий спосіб учні вивчають традиції України, патріотично виховуються. Сьогодні кожна школа під час жеребкування витягне для себе ту область, орнаменти якої вишиватимуть. Саме такими акціями діти вивчають традиції нашого народу. Ми обирали школи, де є позашкільні центри, де працюють майстрині, - розповіла керівниця управління освіти Кропивницького Лариса Костенко.
     
     
    Як зазначила чиновниця, презентують вінок до Дня Незалежності України. Розміри та іншу інформацію очільниця освіти тримає в таємниці, а лише зазначає, що будуть створені невеличкі композицї, які використовуватимуть 24 серпня в танцювальному дійстві.
     
    Світлана Барвінок
     
     
     
    Нагадаємо: До Дня вишиванки вихованці гімназії Шевченка вбралися у вишиті сорочки