Безробітним Кіровоградщини пропонують здобути цікаву професію – «виноградар»

  • 17 трав. 2018 13:06
  • 1160
    • Новина Безробітним Кіровоградщини пропонують здобути цікаву професію – «виноградар» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Як відомо, багатьом хочеться мати таку професію, яка б приносила гарний прибуток і задоволення. Любителів вирощувати виноград стає все більше і більше: змінюються кліматичні умови, культивуються нові сорти, виноградарство успішно розвивається практично у всіх регіонах України. Подолано стереотип про вирощування винограду тільки у південних районах України.
     
    Тож Харківський центр професійно-технічної освіти для навчання за професією «Виноградар» має все необхідне, а найголовніше – навчально-виробничі ділянки для проходження виробничого навчання, де вирощується понад 200 сортів винограду. Більше половини навчального часу відводиться на практичне навчання: сортування і підготовка садивного матеріалу, садіння і підсаджування винограду чубуками, відсадками, укладання лози винограду для вирощування відсадків, омолоджування винограду, зрізування кущів на заданій висоті, запобігання приморозкам (укривання на зиму), зрізування, збирання та сортування грон з укладанням в тару. 
     
    В основному слухачі, які навчались за цією професією, вже мають любительські навички з вирощування винограду. Коли людина отримує професійні навички та ще й підтверджені відповідним державним документом про присвоєння кваліфікації, у неї підвищується повага як до самої себе, так і з боку оточуючих, що вона не просто робітник, а дипломований професіонал.
     
    І хоча професія «виноградар» не найбільш затребувана на сьогодні, однак вона є однією із найцікавіших, «душевних», перспективних і завжди відкриває можливість для самозайнятості та отримання прибутку.
     
    З метoю пiдгoтoвки фахівців за цією професією, нa бaзi Харківського центру професійно-технічної освіти, зa cприяння служби зaйнятocтi для безробітних громадян з Кіровоградщини у травні поточного року проводитиметься нaвчaння. Курc нaвчaння тривaтиме 3 мicяцi.
    Уci, хто бажає змiнити прoфеciю, мaють можливість звернутиcя дo фахівців служби зaйнятocтi.
     
    Відділ профнавчання обласного центр зайнятості 
     
     
    Нагадаємо: Голованівські школярі завітали до місцевого ПТУ, щоб ознайомитись із професіями