У Кропивницькому відкрився фестиваль «Травневі музичні зустрічі» (ФОТО)

  • 17 трав. 2018 09:30
  • 1417
    • Новина У Кропивницькому відкрився фестиваль «Травневі музичні зустрічі» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Концертом симфонічного оркестру Кіровоградського музичного коледжу у середу, 16 травня, відкрився ХХІ Всеукраїнський фестиваль камерної та симфонічної музики «Травневі музичні зустрічі». Як і минулого року, організатори влаштували музичне дійство не в концертній залі, а на свіжому повітрі. Оркестранти сиділи на філармонійних сходах, публіка розташувалась під розлогими ялинками навпроти. Лунала музика, в небі кружляли ластівки, глядачі отримувати подвійну насолоду: від виступу улюблених артистів та від перебування на лоні природи. Естетичні враження не зіпсував навіть тополиний пух, що літав навколо.

    • Моя мама грає на скрипці! І тато теж грає разом із нею, - гордовито повідомила трирічна Маргарита, яка сиділа поруч на руках у своєї бабусі.

     

    Потім, подумавши, запитала в мене:

     

    • А твоя мама на чому грає?

    Поки я відповідала на запитання допитливої дівчинки, ведуча концерту розповіла, що започаткований фестиваль двадцять років тому за ініціативи директора філармонії Миколи Кравченка за сприяння легендарного українського скрипаля Богодара Которовича. Двадцять перший рік «Травневі музичні зустрічі» відбуваються завдяки фінансуванню обласної влади.

     

    • На нашій сцені за час існування фестивалю побували кращі колективи та солісти України, що представляють жанр камерної та симфонічної музики, - розповідає художній керівник філармонії Наталія Бондаренко. – У нинішньому році афіша фестивалю різноманітна: на сцені філармонії ми зустрічатимемо камерний оркестр Тернопільської філармонії, симфонічний оркестр із Вінниці, камерний оркестр «Концертіно» за участі соліста Національного камерного оркестру, нашого земляка Андрія Рахманіна.

    Слухачі тепло вітали виступ симфонічного оркестру Кіровоградського музичного коледжу під керуванням Лариси Голіусової, який традиційно у травневі дні виступає в обласній філармонії. У його виконанні прозвучали популярні твори Бізе, Гуно, Хачатуряна, Кальмана та інших авторів. Разом із солістами Олександром Безаєм, Анастасією Потоцькою та хором під управлінням Надії Шост.  

    Упродовж двох тижнів камерні оркестри Тернополя, Полтави, Кривого Рогу, Кропивницького дадуть концерти не лише в обласному центрі, а й у селищех Устинівка, Новоархангельськ, містах Бобринець, Олександрія, Новоукраїнка, а також у селі Дмитрівка Знам’янського району.

    Людмила Макей