Дебютний виступ ансамблю барабанщиць присвятили Дню Перемоги над нацизмом

  • 16 трав. 2018 13:10
  • 1301
    • Новина Дебютний виступ ансамблю барабанщиць присвятили Дню Перемоги над нацизмом Ранкове місто. Кропивницький
     
    9 травня у Великоандрусівській ОТГ, що на Кіровоградщині, як і у всій країні і світі, відзначали День Перемоги над нацизмом. Сотні мешканців громади традиційно прийшли вклонитись героями Другої Світової до братських могил, меморіалів. Приємною несподіванкою для жителів Великої Андрусівки та Подорожнього став дебютний виступ створеного місяць тому ансамблю барабанщиць. Цей колектив ще не має власної назви, але і для його учасниць, і їхніх односельців сам факт його існування викликав захоплення.   
     
    — Ми довго думали, що може стати візитівкою нашої громади і придумали,  — посміхаючись, говорить голова Великоандрусівької ОТГ Ніна Іваненко. — Шістнадцять біленьких сучасних барабанів, по два комплекти паличок до них і тамбурмажор нам подарували спонсори. Ми ж взялися за  пошук викладача і дуже вдячні Дмитру Чаплюку, який  приїздить до нас із Світловодська і вчить наших дітей в шкільному гуртку.  
     
    Шкільний гурток  барабанщиць працює  і у  Великоандрусівській, і у Подорожнянській школах. Заняття там відбуваються почергово, а на зведені  репетиції діти їздять одне до одного в гості на шкільному автобусі.  Із назвою колективу діти ще не визначились, а от дорослі вже думають про те, як одягти «візитівку» у відповідне вбрання. 
     
    — Костюми, —  говорить голова громади Ніна Іващенко, — плануємо пошити вже до кінця навчального року, до випускного точно встигнемо.
    Тим часом юні музиканти готуються до нових виступів на святі останнього дзвоника і на випускних вечорах у всіх школах громади.
     
     
    Валентина Остапчук