Хто правий? Поліцейський повідомив про причини затримання чоловіка на Попова (ВІДЕО)

  • 16 трав. 2018 10:50
  • 5245
    • Новина Хто правий? Поліцейський повідомив про причини затримання чоловіка на Попова (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький

     

    Вчора в мережі з’явилося відео, на якому у Кропивницькому по вулиці Попова полісмени затримують чоловіка. В дописі кропивничанин, викладач педуніверситету Олександр Ратушняк висловив сумнів щодо законності дій поліції, тому ми вирішили з’ясувати іншу сторону ситуації.

    “Сьогодні я пережив де-жа-вю: став випадковим свідком привселюдного затримання якогось чувака на вулиці Попова. Не знаю, насільки він був небезпечним, але з ним поводилися, наче то якийсь місцевий Пабло Ескобар, якого ловили півроку й нарешті заарештували! А на вид звичайний собі обиватель. Отак і мене колись у січні 2014 за участь у Майдані привселюдно скрутили, носом в землю, на руки кайданки і в «бобік». Я намагався тоді зафіксувати момент затримання, та де там — роздушили фотоапарат. Цьому чоловікові зламали окуляри і, штурхаючи та погрожуючи, поперли до машини. Я чомусь гадав, що Нова поліція вже так не поводиться. Помилявся. Ті ж самі замашки, що були в «ментів»! І сумно від цього якось... ДЕ-ЖА-ВЮ”, - пише Олександр Ратушняк.
     
    Вислухавши полісмена, який брав участь у затриманні, з’ясували, що чоловік від поліцейських намагався утекти.
     
    “Їхали по вулиці Попова. На світлофорі біля ринку помітили, як чоловік, ігноруючи червоний,  проїжджає перехрестя. Його зупинили, і в нього не виявилось при собі документів на машину. Після слів, що у разі відсутності документів він має попрямувати з охоронцями порядку до відділку, чоловік почав тікати. Відповідно, після цього втікача було затримано. Як виявилось пізніше, чоловік досить адекватний, але в той момент чомусь повів себе некоректно”, - прокоментував патрульний поліції Андрій Бурянський.

    Світлана Барвінок

    Нагадаємо: В Україні розшукується банда злочинців зі зброєю