На платежі населення? Київська комунальниця та її родичі мають чималі статки

  • 16 трав. 2018 09:32
  • 936
    • Новина На платежі населення? Київська комунальниця та її родичі мають чималі статки Ранкове місто. Кропивницький
     
    Начальниці відділу комунального підприємства “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дарницького району Києва” Тетяні Шуберт син подарував авто Tesla. У декларації його оцінили у 50 тисяч гривень. Машину презентували у 2017 році.
     
    Тетяна Шуберт стала власницею електрокару Tesla Model S. Зараз на вторинному ринку ціни на такі авто коливаються від 40 до 55 тисяч доларів. Ця цифра мінімум у 20 разів перевищує вказану у декларації.
     
     
    У розділі про доходи комунальниця вказала 50 тисяч гривень подарунку у негрошовій формі від свого сина Володимира Шуберта. Імовірно, мова йде саме про цю автівку. Ще 270 тисяч гривень чиновниці подарував її 87-річний батько Анатолій Ластовський.
     
    Також раніше, у січні 2016 року, Тетяна Шуберт оформила свідоцтво про право власності на 93-метрову квартиру в елітному житловому комплексі Park Avenue VIP у столиці. Ціна подібних квартир від забудовника становить понад 5,5 млн гривень.
     
    Згідно витягу із Реєстру речових прав на нерухоме майно, син комунальниці Володимир Шуберт володіє ще трьома квартирами у мікрорайоні Позняки в Києві. Дві з них були куплені ним у 2012-му, третя - у 2015 році. Окрім цього, торік, після того як подарував Tesla матері, він придбав собі новенький Ford Mondeo вартістю близько 30 тисяч доларів.
    Донька комунальниці Анна Шуберт у 2014 році також стала власницею Range Rover Sport 2012 року. Середня ціна такої автівки складає близько 40 тисяч доларів.
     
    Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації»