На Кіровоградщині чолов’яга хотів здати боєприпаси на металобрухт

  • 15 трав. 2018 15:53
  • 990
    • Новина На Кіровоградщині чолов’яга хотів здати боєприпаси на металобрухт Ранкове місто. Кропивницький
     
    У рамках операції «Зброя та вибухівка» правоохоронці виявили боєприпаси. Про це повідомляє Долинський відділ поліції Кіровоградської області.
     
    Предмети, що знаходилися на території домоволодіння жителя Долинського району, могли становити небезпеку не лише для господаря будинку, але й для мешканців сусідніх осель. 
     
    У ході відпрацювання поліцейські отримали інформацію про ймовірне зберігання чоловіком боєприпасів. 
    За вказаною адресою на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Поліцейські провели огляд домоволодіння 31-річного жителя населеного пункту за його згодою. У результаті знайшли у дворі три артилерійські снаряди часів Другої світової війни.
     
    "Чоловік пояснив, що знайшов їх поблизу населеного пункту та залишив собі, щоб у майбутньому здати на металобрухт»,  – розповів начальник Долинського відділу поліції Сергій Тюлєнєв.
     
     
    Із залученням працівників вибухотехнічного відділу поліції області снаряди знищили, а їхні елементи направлені для проведення експертизи.
    Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. 
     
    Нагадаємо: Кропивницькі патрульні вночі затримали чоловіків з наркотиками і зброєю (ФОТО)