Кримінальні події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні

  • 12 трав. 2018 10:20
  • 1008
    • Новина Кримінальні події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Маловисківщині у чоловіка стріляли із обріза
     
    Працівники поліції з’ясовують обставини отримання чоловіком поранення від вогнепальної зброї. Про це повідомляє Маловисківський відділ поліції Кіровоградської області.
     
    За попередніми даними, сварка між двома жителями Маловисківського району закінчилася застосуванням зброї. За цим фактом поліцейські проводять розслідування.
    До відділу поліції надійшло повідомлення з районної лікарні про те, що за допомогою звернувся місцевий житель з пораненням ноги із вогнепальної зброї. 
     
    На місце події прибула слідчо-оперативна група. Попередньо поліцейські встановили, що між двома чоловіками виникла сварка через те, що один із них начебто підозрював іншого у крадіжках із підприємства, що не працює. У ході «розмови» опонент стрільнув із обрізу мисливської рушниці у бік ймовірного злодія, внаслідок чого він отримав поранення. 
    Після того, що сталося, кривдник сів у автомобіль потерпілого та відвіз його до лікарні, а сам на тому ж авто повернувся назад.
     
    Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Поліцейські з’ясовують усі обставини події. 
     
    У даний час чоловік знаходиться на лікуванні, встановлюється ступінь тяжкості отриманих ним тілесних ушкоджень. Після чого діям особи буде остаточно надано правову оцінку. 
    Крім того, потерпілий звернувся до поліції із заявою про угон його авто.
     
     
    Через нещасне кохання юнак вирішив вкоротити собі віку
     
    18-річний юнак намагався вкоротити собі віку, але патрульні не допустили цього. 6 травня, близько 22 години, патрульним надійшов виклик про намір вчинити самогубство на вулиці Кропивницького. Про це повідомляє на ФБ Патрульна поліція Кропивницького. 
     
    Негайно прибувши на місце події, правоохоронці виявили 18-річного кропивничанина, який стояв на краю труби місцевої котельні. На землі знаходились його друзі. Саме вони викликали патрульних і відволікали хлопця до їхнього прибуття.
     
    Поліцейські налагодили діалог з хлопцем і з’ясували, що жити він не хоче через розлучення з дівчиною. Застосовуючи комунікативні вміння і навики з психології, патрульні переконали його спуститись на землю і таким чином не допустили трагедію. Юнака супроводили до лікувального закладу, де на нього чекала кваліфікована допомога.
     
     
    Поліція розшукує чоловіка, який познущався з десятирічної дівчинки 
     
    Поліція Кропивницького розшукує чоловіка, який познущався з 10-річної дівчинки. Наразі відкрито кримінальне провадження.
     
    “Повідомлення надійшло вчора близько 15:00. До поліції звернулася жінка, яка заявила про спробу згвалтувати її дитину. Інформація внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 ст. 153 ККУ. Слідчі встановлюють особу, яка могла б бути причетна до цього злочину”, - повідомила Віталіна Бевзенко.
     
    Як стало відомо журналістам “УГ” з власних джерел, що внаслідок знущань у дівчинки тілесних ушкоджень не зафіксовано. Подія трапилася в під’їзді будинку по вулиці Вокзальній.
     
    Якщо Вам відома інформація про місцезнаходження чоловіка, зображеного на фото, правоохоронці звертаються з проханням негайно повідомити їх за номером “102”.
     
     
    На Кіровоградщині майор поліції вимагав від фермера 20 тисяч доларів
     
    У Кропивницькому СБУ викрила поліцейського на вимаганні двадцяти тисяч доларів США, про це повідомляє прес-група УСБУ в Кіровоградській області.
     
    Співробітники Служби безпеки України викрили у Кропивницькому на хабарі старшого оперуповноваженого управління захисту економіки в Кіровоградській області Національної поліції.
    Правоохоронці встановили, що майор поліції вимагав від керівника одного з фермерських господарств двадцять тисяч доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності за підробку документів.
    Оперативники спецслужби затримали зловмисника у центральній частині міста після передачі посереднику частини неправомірної вигоди у розмірі дванадцять тисяч американських доларів.
     
    Затриманому повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання поліцейському запобіжного заходу.
    Тривають слідчі дії.
     
    Операція з викриття поліцейського проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури.
     
     
    На Кіровоградщині у причепі вантажного автомобіля загинув 50-річний чоловік
     
    У Знам’янці рятувальники вилучили тіло загиблого чоловіка з причепа автомобіля. Про це повідомляє прес-служба У ДСНС в області.
     
    7 травня о 16:55 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що необхідна допомога по вилученню тіла загиблого чоловіка з причепа вантажного автомобіля «DAF», який перевозить велику рогату худобу. Дана подія сталась на вул. Чорновола у Знам’янці.
     
    Як з’ясувалось, чоловіка, який знаходився в причепі автомобіля, привалило металеве перекриття причепа. Рятувальники 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини  Знам’янки за допомогою спеціального обладнання витягли тіло загиблого громадянина 1968 р.н. 
    Остаточні обставини загибелі громадянина встановлюють фахівці.
     
     
    Кропивничанку завербували спецслужби РФ
     
    Співробітники Служби безпеки України викрили спробу вербування спецслужбами країни–агресора жительки Кропивницького, повідомляє прес–група УСБУ в Кіровоградській області.
     
    Правоохоронці встановили, що мешканка обласного центру поїхала в Донецьк, аби відвідати своїх родичів. На тимчасово непідконтрольній українській владі території її затримали співробітники ФСБ. Погрожуючи жінці та її близьким фізичною розправою, представники іноземної спецслужби спробували схилити громадянку України до таємної співпраці. Від неї вимагали регулярно звітувати про діяльність державної установи, в якій вона працює у Кропивницькому.
     
    Повернувшись додому жінка одразу звернулася до СБУ і надала свідчення стосовно обставин її вербування та поставлених перед нею завдань.
    Згідно зі статтею 111 Кримінального кодексу України, державна зрада карається позбавленням волі на строк до п`ятнадцяти років. Однак, враховуючи те, що громадянка України не виконала злочинного завдання іноземних спецслужб і добровільно заявила правоохоронцям про свій зв’язок з ними, суд задовольнив клопотання органів слідства і звільнив її від кримінальної відповідальності. 
     
    Служба безпеки України закликає українців бути пильними і в разі контактування з представниками іноземних спецслужб негайно повідомляти про такі факти до СБУ.