Кропивницький фестиваль дитячої творчості зібрав близько півтисячі учасників з різних міст (ФОТО)

  • 11 трав. 2018 12:48
  • 1587
    • Новина Кропивницький фестиваль дитячої творчості зібрав близько півтисячі учасників з різних міст (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому на майданчику біля обласного краєзнавчого музею відкрився фестиваль дитячої творчості. На подію завітали близько 500 дітей з Кропивницького, Києва, Дніпра та Миколаєва. 
     
     
    Такий фестиваль у Кропивницькому проводиться третій рік поспіль. У ньому беруть участь вихованці художніх шкіл та творча молодь.
     
    - Такі події об'єднують дітей та дають ім поштовх до розвитку. З минулого року до організації приєдналося і управління культури, і відділ освіти, і відділ сім'і та молоді, і художні школи міста. Це говорить про те, що свято дитячої творчості розширюється. Сподіваюся, наступними роками фестиваль отримає статус Всеукраїнського. Ми над цим працюємо, - розповів ініціатор події, власник галереї "Єлисаветград" Микола Цуканов. 
     
    У рамках фестивалю проходять виставки, майстер-класи від відомих художників, пленери. 
     
    - Цьогоріч відвідувачі можуть ознайомитися з кількома виставками. Одну з них організувала дитяча художня школа імені Осьмьоркіна. На іншій представлені 14 робіт юних художників з Риги. Ще одна - 30 робіт проекту "Щаслива дитина - квітуча Україна", який зараз мандрує Україною, а сьогодні завітав до нашого міста. Також є виставка фоторобіт Гліба Цуканова та виставка картин 13-го художника з Києва Ярослава Заруцького, - прокоментував Микола Цуканов.
     
     
    Фестиваль триватиме три години. Усі охочі можуть поспілкуватися з учасниками та придбати сувенірну продукцію: прикраси ручної роботи, солодощі, хенд-мейд вироби.
     
    Наталя Нічишина
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому відкрилася виставка 13-річного художника з Києва (ФОТО)