П’ять способів навчити дітей любити читати

  • 10 трав. 2018 12:05
  • 871
    • Новина П’ять способів навчити дітей любити читати Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні діти набагато більше захоплені інтернетом і соцмережами, ніж читанням книг. Науково доведено, що книги розвивають не тільки грамотність і мислення, а й формують особистість дитини, чого не скажеш про комп'ютерні ігри та сидіння в планшеті. Але багато батьків стикаються з проблемою, коли діти навідріз відмовляються брати в руки книгу. Навчити дитину читати - лише половина завдання. Важливо прищепити любов до книги, щоб читання не було необхідністю, а приємним і цікавим заняттям. 
    Найбільший книжковий супермаркет Yakaboo (https://www.yakaboo.ua/) підготував 5 порад як привчити дитину до читання.
     
    1. Почніть самі читати більше
    Якщо в сім'ї прийнято проводити вільний час б
    іля комп'ютера або телевізора, то дитина навряд чи швидко переключиться на книги. Станьте для нього прикладом. Знайдіть цікаві вам книги і час для їх читання.
     
    2. Дайте дитині книги, які будуть їй цікаві
    Книга має бути цікавою! Наприклад, дитину можуть зацікавити класичні казки про Русалоньку, Білосніжку чи Красуню і чудовисько (https://www.yakaboo.ua/ua/atlas-kazok.html#media_popup_photos)
     
    Якщо ваша дитина цікавиться тим, як влаштований світ, то її можуть зацікавити книжки на технічну тематику. Як зробити літак, мотоцикл 
     
    3. Обговорюйте книги
    Вам доведеться читати книги разом з дитиною або прочитати їх заздалегідь. Чому головний герой вчинив так чи інакше? Ви знайдете спільні теми для розмови і допоможете розвивати навички комунікації і збагатити словниковий запас дитини.
     
    4. Цінуйте книги
    Змалечку потрібно привчати дитину до бережного ставлення до книги як до чогось особливо цінного. Створіть свої правила читання: обертайте книги в кольоровий папір, користуйтеся закладками, читайте в певний час і в певних місцях в будинку.
     
    5. Включіть фантазію
    Багато книги публікують без ілюстрацій, і вони стають дітям не цікавими. Спробуйте разом намалювати те, про що читаєте – підводний човен капітана Немо, снаряд на Місяць з романів Жуля Верна, хатину Тарзана або житло Мауглі. Деяким дітям може бути цікаво читання книг в ролях. Можливо, ви придумаєте якийсь шифр для пошуків захованого вами скарбу, розгадати який можна після прочитання якогось фрагмента книги. 
     
     
    Не стримуйте свою фантазію! До цього закликає і улюблена казка сотень мільйонів дітей у світі – «Нескінченна історія» 
     
     
    Якщо ви зможете привчити дитину читати книги, то ви дасте їй гарну уяву, ерудицію і перспективне майбутнє.
    Читайте разом! 
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому пройде Свято хорової музики на підтримку миру