Водії, які керують авто напідпитку, пропонують хабарі працівникам поліції (ФОТО)

  • 7 трав. 2018 15:52
  • 1071
    • Новина Водії, які керують авто напідпитку, пропонують хабарі працівникам поліції (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Внутрішня безпека Нацполіції затримала на Кіровоградщині та Закарпатті двох хабародавців.   Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.
     
    Водії, яких поліцейські піймали п’яними за кермом, не бажаючи нести адміністративну відповідальність, вирішили, що «дешевше» їм буде домовитись з посадовцями поліції. Однак на хабарі працівники поліції не купились, а повідомили про спроби підкупу підрозділи внутрішньої безпеки НПУ. На передачі корупційних коштів обох зловмисників затримали.
     
     
    Працівники Кіровоградського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали інформацію про факт пропозиції неправомірної вигоди поліцейському. Під час перевірки було встановлено, що інспектори патрульної поліції Кіровоградської області зупинили автомобіль, за кермом якого сидів 39-річний чоловік у стані алкогольного сп’яніння. На порушника склали адміністративний протокол за ст.130 КУпАП та вилучили водійське посвідчення.
     
    Невдовзі мешканець Кропивницького звернувся до заступника начальника обласного УПП з проханням не передавати протокол до суду та повернути вилучені документи. За що пообіцяв «винагороду» - 7 тисяч гривень. Але капітан поліції домовлятися з любителем хмільної їзди не став і відразу рапортував про подію керівництву та УДВБ НПУ.
     
    Оперативники внутрішньої безпеки НПУ, спільно з працівниками ГУНП області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, затримали хабародавця після надання ним грошей у службовому кабінеті посадовця поліції.
     
    Аналогічна ситуація сталася на Закарпатті. Там працівники Управління внутрішньої безпеки НПУ отримали повідомлення від заступника начальника Тячівського відділу закарпатської поліції. Майор поліції розповів, що 21-річний житель району має на меті дати йому хабара. Закарпатець кермував автівкою будучи напідпитку і міг би наробити горя, якби його не спинили патрульні поліцейські. Проте сплачувати штраф молодик не поспішав, переконаний, що можна обійтися «відкупом». Але задум не спрацював.
     
     
    «На гарячому», з речовими доказами – 4 тисячами гривень, які порушник приніс працівникові поліції, він був затриманий оперативниками Закарпатського управління Внутрішньої безпеки НПУ та співробітниками СУ ГУНП області.
     
    Тож обом хабародавцям вирішення питання за допомогою підкупу службових осіб вийшло значно «дорожче», ніж штраф – їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років, з конфіскацією майна або без такої. Тривають заходи щодо оголошення затриманим підозри за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.
     
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині обікрали видавниче об’єднання