ХХІ «Травневі музичні зустрічі» розпочне Дитяча філармонія

  • 7 трав. 2018 18:10
  • 1205
    • Новина ХХІ «Травневі музичні зустрічі» розпочне Дитяча філармонія Ранкове місто. Кропивницький
     
    З 16 по 29 травня на Кіровоградщині проходитиме ХХІ Всеукраїнський фестиваль камерної та симфонічної музики «Травневі музичні зустрічі». Перший концерт відбудеться 16 травня о 13.00 в рамках проекту «Дитяча філармонія запрошує».
     
    - Наш мистецький проект «Відкриваємо нові таланти» вже одинадцять років є частиною «дорослого» фестивалю «Травневі музичні зустрічі», - розповідає керівник Дитячої філармонії Ірина Полонська. - У ньому беруть участь дитячі колективи музичних шкіл та школи мистецтв обласного центру. Як правило, на цей час вони вже мають добре відпрацьовані програми та успішні виступи.
     
    Приємно, що цьогоріч у проекті «Діти для дітей» висловили бажання взяти участь учні Знам’янської музичної школи імені Миколи Лисенка. Це ансамбль сопілкарів «Дударик» (керівник – директор школи Сергій Івасенко), лауреат Міжнародного конкурсу виконавців на народних інструментах «Арт-Домінанта».
     
    Цього року діяльність Дитячої філармонії була дуже насиченою: концерти за участі професійних колективів, дитячих гуртів та солістів з Кропивницького та районних центрів. Кращі вихованці тридцяти шкіл обласного центру долучилися до спільних концертів за участі професійних колективів філармонії. 19 відібраних хорів, ансамблів та солістів виступлять під час закриття 27 концертного сезону Дитячої філармонії 24 травня та отримають відзнаки.
     
    Проект «Відкриваємо нові таланти» існує з 2013 року. Зараз до нього долучились усі мистецькі навчальні заклади міста Кропивницького. Кожна музична школа презентує свої кращі колективи. Підготовка триває й у районах області, де навчається багато талановитих дітей. Кращі з них матимуть честь відкривати наступний, 28 концертний сезон Дитячої філармонії.
     
    Людмила Макей
     
    Нагадаємо: Художній музей запрошує на майстер-класи, виставки і день відкритих дверей