Про ветеранів з Кіровоградської області написали книгу

  • 6 трав. 2018 22:13
  • 853
    • Новина Про ветеранів з Кіровоградської області написали книгу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Напередодні Дня Перемоги телеканал «Інтер» представив третій том книги «Люди Перемоги», в якій зібрані історії 100 ветеранів. Серед них – троє з Кіровоградської області. Двом з них на момент початку війни виповнилося 15 років. Своїми спогадами про війну поділилися Євген Безродний (народився в селі Злинка Маловисківського району, 92 роки), Марія Майданюк (Кропивницький, 92 роки) і Віктор Кириченко (хутір Дача Онуфріївського району, 93 роки).
     
    Віктор Кириченко згадує, що потрапив на фронт в 1943 році, коли з 40 будинків на хуторі залишилося всього два. Служив мінометником-навідником, пройшов Польщу, Угорщину та Чехословаччину. У березні 1945 року Кириченко протягом декількох годин прикривав вогнем відступ піхоти під час боїв в Угорщині – тоді знищив танк, розрахунок протитанкової гармати і двох вогневих точок противника. Після завершення війни Віктор реалізував свою мрію – став агрономом і пропрацював на землі 51 рік.
     
    «Для нас безсумнівним є те, що Люди Перемоги, про які ми розповідаємо, - і ті, хто вижив, і ті, хто загинув на полях битв, – це люди, які очистили нашу землю від нацизму, – каже головний редактор телеканалу «Інтер», автор ідеї проекту «Люди Перемоги» Антон Нікітін. – Це ті люди, які відновили країну з руїн після найстрашнішої війни в історії людства».
     
    Унікальне видання «Люди Перемоги» можна придбати на сайті http://polk.inter.ua/lyudi-pobedy/.
     
    До Дня Перемоги «Інтер» підготував кілька великих проектів. З 7.00 дивіться марафон «Наша Перемога», фільм «У бій йдуть одні «старики» та прем’єру серіалу «Добровольці». А о 20.30 тридиційний концерт «Перемога. Одна для всіх». У концерті прозвучать відомі пісні у виконанні Злати Огневич, Міли Нітіч, Надії Мейхер, Віталія Козловського, Володимира Гришка, Влада Ситника, Світлани Тарабарової, груп «Брати Карамазови», «Авіатор» та інших зірок. Ведучі концерту – Андрій Доманський і Анастасія Даугуле – розкажуть глядачам про переломні моменти війни та особисті історії фронтовиків.