Бібліотека Чижевського запрошує кропивничан на заходи

  • 6 трав. 2018 09:14
  • 896
    • Новина Бібліотека Чижевського запрошує кропивничан на заходи Ранкове місто. Кропивницький
     
    Програма заходів обласної бібліотеки Чижевського з 7 по 13 травня 
     
    Повідомляємо, що 8 травня бібліотека працює з 10.00 до 18.00, 9 травня  - вихідний.  
     
    До відзначення Дня Пам'яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в бібліотеці пройдуть кілька тематичних заходів. Інтернет-центр вже кілька років ініціює благодійну акцію «Skype - спілкування», під час якої всі бажаючі ветерани зможуть безкоштовно поспілкуватися зі своїми товаришами з інших міст та країн. Тож запрошуємо ветеранів Другої світової війни  побачитися в онлайн-режимі зі своїми однополчанами або людьми, з якими їх пов'язала війна.
     
    8 травня о 14:30 у відділі мистецтв з нагоди Дня пам’яті та примирення відбудеться традиційна зустріч учасників аудіопроекту “Голоси з війни”  - дітей війни, людей поважного віку та усіх, не байдужих до історії нашої країни.                                                                                                                      
    У програмі: Легенди Другої світової війни, зірки естради 1941-1945 рр.: Віра Лінн (Британія) та Клавдія Шульженко (Україна). Йтиметься про паралелі долі співачок – їхні успіхи та драми. Звучатимуть музичні композиції, а також демонструватимуться фрагменти  фільмів. У другій частині заходу  - фотопрезентація Наталії Данилевич та Тетяни Когут - “Діти війни, або дружба, довжиною в життя”.
     
     
    Завершується ФЕСТИВАЛЬ АВСТРІЙСЬКОГО КІНО, який проходить  в рамках “Артхаус Клуб” проекту Артхаус трафік. 13 травня о 14.30 запрошуємо до відділу мистецтв переглянути сучасну австрійську трагікомедію «Хепі-енд / Happy end». Режисер: Міхаель Ханеке («Любов», «Піаністка»). Цей фільм про багато речей: про психопатів, багатіїв, соціальні привілеї, самогубства і навіть вбивства. Через історію стосунків великої родини, через банальні і незначні вчинки героїв поступово формується комічна картина європейської кризи з її ставленням до мігрантів і справжньою вартістю сучасних буржуазних цінностей.
    Вхід - вільний.
     
     
    Відділ мистецтв запрошує на екскурсії до Всеукраїнської виставки художніх творів "Благовіст", виставки молодої харківської художниці Марії Некрасової «Живопис» та ін. 
     
    Вхід на бібліотечні  заходи - вільний