Кримінальні події, що сталися у Кропивницькому за минулий тиждень

  • 5 трав. 2018 10:34
  • 1085
    • Новина Кримінальні події, що сталися у Кропивницькому за минулий тиждень Ранкове місто. Кропивницький
    Кропивницькі патрульні відправили чоловіка у психіатричну лікарню
     
    Патрульні врятували чоловіка від самогубства. 29 квітня близько 22-ї години патрульні отримали виклик про спробу самогубства по вулиці 8-ма лінія. 
     
    Прибувши за адресою, поліцейські виявили на подвір’ї 33-річного кропивничанина, який намагався вкоротити собі віку. Він стояв на лаві, а від шиї до найближчої труби була прив’язана мотузка.
     
    Заявниця пояснила, що її колишній чоловік прийшов миритись, але коли вмовити жінку не вдалось, почав шантажувати самогубством. Без зволікань патрульні кинулись рятувати чоловіка.
     
    Одними вмовляннями не обійшлось. За секунду він оступився і впав з лави, але правоохоронці спіймали його і не дозволили завдати собі школи. Патрульні викликали "швидку допомогу" та супроводили чоловіка до Кіровоградської обласної психіатричної лікарні. Там він зізнався, що вживав наркотичні речовини різної тяжкості і під час події перебував у стані алкогольного і наркотичного сп’яніння. 
    Чоловіка оформили на примусове лікування у психіатричну лікарню.
     
     
     
    На Кіровоградщині чоловіка затримали з мішком зброї і набоїв
     
    Працівники поліції вилучили у чоловіка зброю та набої. Про це повідомляє Гайворонський відділ поліції Кіровоградської області.
    Незаконно їх зберігав житель Благовіщенського району. За такі дії особі може загрожувати покарання – до 7 років позбавлення волі.
    До відділення поліції надійшло повідомлення про те, що між двома населеними пунктами йде чоловік, який, можливо, має при собі зброю.
     
    На місце події негайно прибула група реагування патрульної поліції Під час перевірки інформації поліцейські зупинили чоловіка, який переносив у руках мішок із  гвинтівкою «Мосіна» часів Другої світової війни та чотирма набоями до неї, калібру 7,62 мм.
    За поясненням громадянина, заборонені речі він знайшов поблизу водойми в одному з сіл та забрав собі. Нині слідчі з’ясовують, із якою метою чоловік їх зберігав. 
    За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
     
    Предмети вилучили і направили на експертизу. Якщо з’ясується, що зброя та набої є придатними для стрільби, особі може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
     
     
    На Бобринеччині виявили артснаряди часів Другої світової війни (ФОТО)
     
    У Кіровоградській області піротехніки Управління ДСНС знищили 15 артснарядів часів Другої світової війни. 
     
    27 квітня фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Кіровоградській області проводили роботи по знищенню вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, виявлених в Бобринецькому районі, а саме: на відкритій території селі Верхньоінгульське артснаряди калібру 76 мм – 14 од. та 152 мм артилерійський снаряд – 1 одиниця.
     
     
    Згорів позашляховик керівника «самооборони» (ВІДЕО)
     
     
    На днях загорівся позашляховик Volkswagen tiguan, припаркований біля входу в дендропарк. Вогнеборці локалізували пожежу та ліквідували займання. 
     
    Згодом стало відомо, що автівка нaлежить керівнику «Aгрaрної сaмооборони» Кіровогрaдського рaйону Вітaлію Береговому. 
    Нa момент інциденту влaсник aвто перебувaв у пaрку, де зустрічaвся зі своїм товaришем. Береговий є влaсником ТОВ AПК «Моя родинa», aле підкреслив, що підпaл пов’язує виключно зі своєю громaдською діяльністю. Водночaс, хто міг піти нa тaкий крок, чоловік не знaє.
     
    Свідки бачили двох невідомих у мaскaх, які приїхaли нa aвтомобілі без номерних знаків та порпались біля позашляховика Берегового. Потім двічі пролунaв вибух.