Студенти педагогічного університету провели поетичний фестиваль та ярмарок

  • 3 трав. 2018 09:14
  • 1511
    • Новина Студенти педагогічного університету провели поетичний фестиваль та ярмарок Ранкове місто. Кропивницький
          
    Студенти факультету історії та права Центральноукраїнського державного педагогічного університету оригінально відзначили тиждень факультету. На території навчального закладу вони провели поетичний фестиваль «Вільний простір» та благодійний ярмарок.
     
    — Фестиваль уже проходив в жовтні торік, але в ламповому форматі, тобто в аудиторії з невеличкою кількістю глядачів. Тоді нам не дозволила погода зробити щось масштабне. А вже в квітні погода була чудова. Захід ми приурочили до тижня факультету. Ідейний натхненник «Вільного простору» та активний учасник Василь Возіян. У рамках івенту відбувся благодійний ярмарок. Запропонувала мені Оксана Іванівна Бабак. Ми обговорили це на студентській раді. Всі були не проти, і тоді я почала займатися організацією ярмарку. Більше десяти груп принесли солодощі, десять дівчат долучилися до продажу, — розповідає студентка Анастасія Пішванова.
     
    Під час поетичного фестивалю «Вільний простір» панувала чарівна атмосфера. Була гра на гітарі від Віталія Каплунова, авторська пісня під гітару від Артема Стьожки, від Ольги  Короткої звучав  «Один в каное» «Човен», дві пісні виконала Ольга Мялова, вірші прочитали Ірина Мунтян, Олена Мороз, авторську прозу — Юлія Поляк, запрошена поетка Анна Барвінок. Гумористичними сценками здивувала команда КВК факультету історії та права «Збірна історичного» у складі: Павло Фільнюк, Сергій Романескул, Євгеній Циганко, Ольга Коротка, Євген Власенко, Олександр Аненко. Хедлайнер івенту, запрошена гостя, поетка, громадська діячка, випускниця факультету історії та права — Олена Горобець.
     
    Зазначимо, що під час заходу користувалися попитом вироби, представлені на благодійному ярмарку. Тож загалом студенти виручили 1000 гривень. 
     
    — Наш факультет завжди піклується про інших. Це і заходи до 14 жовтня. Ми відвідуємо дітей в інтернаті Піщаного Броду, ось поїдемо в травні, до цього були там у листопаді. Також збираємо кошти на усіх наших заходах, відправляємо їх у «Янгол життя» чи комусь, хто потребує допомоги. Загалом наш факультет і студенти, які у нас навчаються, завжди готові допомогти тому, хто потребує цього, — зауважує Анастасія Пішванова. 
     
    Зібрані кошти під час благодійного ярмарку студенти перерахували на допомогу 28–річному Родіону Дубініну, у нього тяжкий діагноз — «неходжкінська лімфома SV–В стадії», чоловік уже пройшов перший блок хіміотерапії, готується до другого Він із села Суботців Знам’янського району, у сім’ї немає грошей на лікування. У Родіона 1,4–річний синок, якого він мріє обійняти. 
    Реквізити для допомоги молодому батькові. Номери карток: 4149 5160 0861 7135 (Анжела Величко, мама Родіона), 4149 4978 7169 1152 (Тетяна Дубініна, дружина Родіона).
     
    Вікторія Семененко 
     
     
    Нагадаємо: Збірка «Парасолька» буде представлена на книжковому фестивалі «Весняний книговир»