У Кропивницькому отруїлося п’ятеро дітей-вихованців дитсадка

  • 2 трав. 2018 15:29
  • 1390
    • Новина У Кропивницькому отруїлося п’ятеро дітей-вихованців дитсадка Ранкове місто. Кропивницький
     
    Попередній діагноз – гострий гастроентероколіт (у трьох дітей), харчова токсикоінфекція (у двох дітей). Про це повідомляє сайт Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградської області
     
    Швидкий тест на ротавірус в одного малюка показав позитивний результат. Стан всіх дітей середнього ступеня тяжкості.
     
    Серед хворих – двоє дітей з ясельної групи та троє з середньої. До інфекційного відділення центральної міської лікарні вони були госпіталізовані протягом 28-29 квітня та 1 травня.
     
    З метою встановлення причин і умов виникнення випадків захворювання спеціалісти Кропивницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області 29.04.2018 провели позапланову перевірку дитсадка та розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху. Виявленоили ряд порушень санітарного законодавства щодо умов перебування дітей. За участю фахівців Державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» проведено обстеження контактних осіб (персоналу дошкільного навчального закладу), відбір та дослідження змивів, питної води, добових проб готових страв на бактеріологічне забруднення. Збудник, який став причиною спалаху, встановлюється.
     
    За період 28 квітня – 1 травня в закладі провели заключну дезінфекцію в приміщеннях груп, з яких захворіли діти; генеральне прибирання всіх приміщень, обладнання та іграшок; кварцування всіх групових осередків. Продовжується обстеження контактних дітей та персоналу.
     
    Керівництву дошкільного навчального закладу надані пропозиції щодо проведення необхідних протиепідемічних та профілактичних заходів.
     
    Ситуaція пеpебувaє нa кoнтpoлі Гoлoвнoгo упpaвління Деpжпpoдспoживслужби в Кіpoвoгpaдській oблaсті.