На Кіровоградщині працівники поліції викрили жителя області, який зберігав майже півтисячі боєприпасів

  • 30 квіт. 2018 13:07
  • 884
    • Новина На Кіровоградщині працівники поліції викрили жителя області, який зберігав майже півтисячі боєприпасів Ранкове місто. Кропивницький
    
    
     
    Правопорушення поліцейські Знам’янського району виявили у рамках проведення операції "Зброя та вибухівка". За вчинене власнику заборонених предметів може загрожувати покарання – до 7 років позбавлення волі.
    Під час проведення відпрацювання поліцейські отримали інформацію про те, що житель одного з населених пунктів може зберігати боєприпаси, яка у подальшому знайшла підтвердження.
    У ході обшуку домоволодіння 45-річного чоловіка, у гаражі та в приміщенні будинку працівники поліції виявили майже 500 предметів, схожих на набої автоматичної зброї калібру 7,62 мм та предмет, схожий на гранату Ф-1 із запалом. 
    Як попередньо пояснив громадянин, вказані предмети він знайшов та зберігав не маючи наміру використовувати їх за призначенням. Правдивість слів особи з’ясовуватимуть слідчі, - повідомив начальник Знам’янського відділу поліції Ігор Прохніцький.
    У даний час за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.  
    Зловмиснику загрожує покарання позбавлення волі на строк від трьох до семи  років.