Кропивничанам представили «Ідентифікацію» від київського митця Тараса Кушніра (ФОТО,ВІДЕО)

  • 28 квіт. 2018 12:17
  • 1493
  •  
    Мистецький проект «Ідентифікація» експонується з минулої середи в Західній галереї, яку заснував у Кропивницькому колишній захисник Донецького аеропорту Ігор Попович.
     
     
     
    На виставці представлені живописні та графічні твори відомого київського митця Тараса Кушніра. За великим рахунком, це зображення «типово українських» символів та предметів повсякденного вжитку: соняшник, млин, кукурудза, прядка, гарба тощо, які вважаються елементами української побутової культури. Автор – художник та кінорежисер, свідомий українець – оспівує та використовує їх у своїй творчості багато років. 
     
     
    - Кожна з цих графічних форм – це цілком реальна річ, з одного боку. А з іншого – символи нашої побутової культури, - зазначає присутній на відкритті художник та мистецтвознавець Андрій Надєждін.
     
     
     
    Посилює відчуття причетності для української культурної традиції звучання бандури – прадавнього музичного інструменту наших предків. Студенти Кіровоградського музичного коледжу, які є частими гостями на заходах Західної галереї, підготували до відкриття виставки цікаву програму з творів українських та зарубіжних композиторів, чим неймовірно прикрасили вернісаж.
     
     
    Сам же автор «Ідентифікації» на відкриття не приїхав. Однак у телефонному коментарі «Первой городоской газете» зазначив: Ігоря Поповича знає ще зі студентських років.
     
    - Під час навчання у Дніпропетровському художньому училищі ми разом жили у гуртожитку, - згадує Тарас Кушнір. – У нас давні дружні стосунки й багато спільного. І самого дитинства я почувався українцем, хоча й виріс у російськомовному середовищі у Кривому Розі. Для мене це було абсолютно природно – говорити й думати по-українськи, хоча й не завжди безпечно. Люди зараз сприймають «Ідентифікацію» з естетичної точки зору, а я її відчуваю з глибини. Ще малим я разом із бабусею ткав ряднинки, бачив, як це роблять сусіди.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Людмила Макей
     
        Нагадаємо: У Кропивницькому музичний коледж представить звітний концерт