У Кропивницькому відзначили кращих спортсменів і тренерів за підсумками 2017 року

  • 26 квіт. 2018 12:08
  • 1821
    • Новина У Кропивницькому відзначили кращих спортсменів і тренерів за підсумками 2017 року Ранкове місто. Кропивницький
     
    “Спортивна гордість Кіровоградщини-2017”
     
    Учора, 25 квітня, відбулися урочистості з нагоди відзначення на обласному рівні кращих спортсменів і тренерів та функціонерів галузі фізичної культури і спорту 2017 року, а також представників районів і міст Кіровоградщини. 
     
    Серед нагороджених – переможці і призери літніх Дефлімпійських ігор у м. Самсун (Туреччина), чемпіонатів Світу та чемпіонату Європи з дзюдо, чемпіонатів Європи з важкої атлетики, боксу, комбат дзю-дзюцю, бойового самбо, кубку Європи з бейсболу, а також чемпіонатів світу зі скелелазіння, веслування на байдарках. 
     
    В урочистій частині нагородження кращих спортсменів взяли участь і виступили з вітальним словом голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко та голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко.
     
    Щирими оплесками зустріли присутні головного спеціаліста обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Світлану Верхоланцеву, яка була нагороджена почесними гостями заходу Указом Президента України від 07 березня 2018 року № 59 почесним званням «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» за значний особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту, зразкове виконання службового обов’язку та багаторічну сумлінну працю.
     
    До наявних в області додалися нові майстри спорту України з різних дисциплін: Владислава Коваленко (стрільба кульова) – Владислав Велков (боротьба дзюдо), Катерина Сокур (велоспорт), Катерина Бугай (важка атлетика), Андрій Турчин (Комбат дзю-дзюцю), Богдана Басько (з шахів).
     
    Кубком і Дипломом Міністерства молоді та спорту України нагороджено спеціалізовану дитячо-юнацьку школу олімпійського резерву – 2, яка в рейтингу серед 42 шкіл олімпійського резерву України за результатами успішних виступів вихованців на офіційних всеукраїнських та міжнародних змаганнях посіла перше місце. (Директор школи – заслужений працівник фізичної культури і спорту України Віталій ВИНОКУРОВ).
     
    Срібний призер Олімпійських ігор з велоспорту Олександр Симоненко вручив свідоцтва та пам’ятні статуетки великій групі кращих спортсменів і тренерів 2017 року з індивідуальних олімпійських видів спорту та ігрової команди. 
     
    Нагороду у номінації “Краща команда з ігрових видів спорту” отримав капітан команди з бейсболу «Біотехком-КНТУ», основний склад якої у складі національної збірної команди посів п’яте місце на кубку Європи (головний тренер команди - заслужений тренер України Юрій Бойко.
     
    До вітального слова та вручення відзнак кращим спортсменам і тренерам з індивідуальних неолімпійських видів спорту, запрошується заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Ул’яна Соколенко. 
     
     
    Вона вручила свідоцтва та пам’ятні статуетки, зокрема, кращим спортсменам: Владиславу Ільїну – за зайняте перше місце на чемпіонаті світу з бойового самбо та тренеру, який його підготував – ОЛЕКСІЮ СЛУЦЬКОМУ, спортсменам з комбат дзю-дзюцю – МАЙНІЧУ Роману, срібному призеру чемпіонату світу, ПРОЗОРОВУ Богдану – бронзовому призеру чемпіонату світу та ТУРЧИНУ Андрію – переможцю чемпіонату Європи, тренеру ШУЛЬЗІ В’ячеславу, а також КАСЯНЕНКУ Роману – срібному призеру чемпіонату світу з військово-спортивного багатоборства та тренеру – КРАВЧЕНКО Олексію. 
     
    З вітальним словом до кращих спортсменів і тренерів з інвалідного спорту звернувся начальник управління молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького Сергій Колодяжний, який вручив нагороди КОСТИКУ Олександру – переможцю Дефлімпійських ігор з кульової стрільби та Сергію ФОМІНУ- срібному призеру Дефлімпійських ігор ( тренер - заслужений тренер України Олена Ібрагімова), Ірині Терещенко – срібній призерці та Дар’ї Тарасенко – бронзовій призерці Дефлімпійських ігор з плавання, заслуженому тренеру України Олені Кузніцовій, директору обласної реабілітаційної дитячо-юнацької спортивної школи «Інваспорт» - Денису Фандо та Євгену Зінов’єву – чемпіону світу з футболу.
     
    У 2017 році три загальноосвітні навчальні заклади області взяли участь у проекті Національного олімпійського комітету України та Олімпійської академії України «Школи олімпійської освіти». 
     
    За проведену навчальну, спортивну, виховну роботу, виховання молоді в дусі олімпійських ідеалів, значний внесок у розбудову олімпійського руху під час урочистого заходу було вручено Свідоцтво про зарахування до мережі шкіл олімпійської освіти НВК «Загальноосвітній-навчальний заклад І-ІІІ ст. № 19 - дошкільний навчальний заклад «Лісова казка» Олександрійської міської ради Кіровоградської області.(директор – Неля Овчаренко, а також Миколаївському НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Кіровоградської районної ради Кіровоградської області (директор – Алла Кушняр) і ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 міста Кропивницького (директор – Інна Базеко, вчитель фізичної культури – Петро Армашов.
     
     
    За результатами обласних спортивних ігор серед команд об’єднаних територіальних громад, районів та міст області було визначено переможців та призерів, про що повідомив присутніх заступник начальника відділу фізичної культури і спорту управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Ігор Ліподат. Ними стали відповідно Олександрівський, Долинський та Новомиргородський райони області;
     
    Крім того, Ігор Петрович вручив дипломи та кубок управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації представникам обласного центру, міст Знам’янки та Олександрії, які відповідно посіли перше, друге та третє місця в обласних спортивних іграх серед команд міст.
     
    Святковий домашній настрій для «винуватців» торжества, гостей та журналістів допомагали сьогодні створювати кандидати у майстри спорту, чемпіони України з танцювального спорту, солісти ансамблю «Конвалія» Іван Гончаренко і Аліна Вустилка, а також фіналіст проекту «Голос країни» Владислав Кашпуренко і соліст Кіровоградської обласної філармонії Олексій Козачинський.
     
    Текст і фото Анатолій Саржевський