Юна кропивничанка здобула перше місце на чемпіонаті України з пауерлифтінгу

  • 25 квіт. 2018 09:06
  • 2991
    • Новина Юна кропивничанка здобула перше місце на чемпіонаті України з пауерлифтінгу Ранкове місто. Кропивницький
     
    На минулих вихідних у столиці пройшов чемпіонаті України пауерлифтінгу та окремих вправ, у якому взяли участь кропивницькі спортсмени.
     
    Анастасія Стеценко (15 років) виступила на чемпіонаті України, який проводився у Києві альтернативною федерацію пауерлифтінгу UPC (Ukrainian Powerlifting Committee).
     
     
     Анастасія змагалась серед жінок в аматорському дивізіоні у ваговій категорії до 67,5 кг та віковій категорії Т1 (тінейжери 13-15 років) у дисципліні - пауерліфтінг, тобто у троєбор’ї (присід зі штангою на плечах, жим штанги лежачі, станова тяга).
     
    За результатом виступу зібрала в сумі 252,5 кг (97,5 кг - 57,5 кг - 97,5 кг), здобувши 1-е місце, встановивши рекорд України (за версію федерації UPC), рекорди Європи та Світу (за версією міжнародної федерації GPA (Global Powerlifting Alliance) у Drug Free Division (для довідки - Drug Free Division - це фактично значить аматорський дивізіон, тобто дивізіон осіб, що не використовують фармакологічні препарати у підготовці, одним словом – анаболічні стероїди )) та підлягають допінгконтролю) UPC входить до складу Global Powerlifting Alliance. 
     
     
    Крім того Анастасія виконала І розряд з пауерліфтінгу. Розряд не враховує вік, тобто один для тінейжерів та дорослих.
    До цього Анастасія вже виступала на Чемпіонаті Украйни Кубку Європи у минулому році, де також встановлювала рекорди, а також здобувала спортивні розряди ІІІ (в жимі штанги лежачі) та ІІ (з пауерліфтінгу).
     
    Дівчина планує взяти участь у Чемпіонаті Світу (GPA/IPO World Championships), що відбудеться у листопаді у Києві. 
     
    Тренує молоду спортсменку її батько - Юрій Стеценко.