На Світловодщині молодики відбирали у перехожих мобільні телефони

  • 23 квіт. 2018 11:31
  • 888
    • Новина На Світловодщині молодики відбирали у перехожих мобільні телефони Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Поліцейські Кіровоградщини викрили підозрюваних у грабежах та шахрайстві. Про це повідомляє Світловодський відділ поліції Кіровоградської області.
     
    Двоє товаришів грабували перехожих у Світловодську, відбираючи у них телефони. Потім один із них шахрайським шляхом отримав кошти від потерпілої за повернення їй гаджета, але не виконав своєї обіцянки. За такі дії особам загрожує тюремний строк до шести років.
     
    Жертвами грабіжників стали жінки, які йшли у вечірній час доби вулицею, розмовляючи по телефону або слухаючи музику. Зловмисники слідкували за перехожими, підбігали ближче та, вихопивши засоби зв’язку, зникали у темних дворах. Таким чином особи заволоділи мобільними телефонами марки Huawei та iPhone.
     
    «Описи зовнішності та одягу нападників, які надали поліцейським жертви, збігалися. Було схоже, що в обох випадках діяли одні й ті самі особи. Працівники поліції провели низку оперативно-розшукових заходів, в ході яких вдалося встановити особи підозрюваних. Ними виявилися 21-річний раніше судимий житель району, що проживав разом зі своєю співмешканкою та її неповнолітніми дітьми, і його одноліток – товариш, який приїхав погостювати», - розповів начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.
     
    Хлопці прибули до міста на відпочинок, розпивали алкоголь, у вільний час «заробляли» на випивку грабежами. Відібрані мобільні телефони у підсумку продавали, а виручені кошти витрачали на власний розсуд. 
     
    Після скоєного злочину стосовно власниці iPhone, один зі зловмисників через її родичів запропонував повернути телефон за грошову винагороду. Спочатку хотів отримати тисячу гривень, а наступного дня попросив ще 500. Після отримання коштів підозрюваний витяг сім-картку з телефону, а про свою обіцянку «забув». Втім поліцейські викрили осіб у вчиненні кримінальних правопорушень та за місцем їхнього проживання вилучили речовий доказ – iPhone потерпілої».  
     
    За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 186 «Грабіж» та ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. 
     
    Нагадаємо: Які кримінальні події сталися на Кіровоградщині на минулому тижні?