Запитай у сусіда: Які українські товари потрібні в ЄС?

  • 22 квіт. 2018 09:14
  • 1048
    • Новина Запитай у сусіда: Які українські товари потрібні в ЄС? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Які українські товари потрібні в ЄС? Невже вони можуть складати конкуренцію якісній продукції тамтешніх виробників?
     
    Іван Роздайбіда, 
    смт Голованівськ. 
     
    Державний секретар Федерального міністерства харчування, сільського господарства та захисту прав споживачів Німеччини Петер Блезер зазначає, що німці готові оцінити українську якісну продукцію, яка відповідає стандартам ЄС. 
     
    - Загалом гарну репутацію в Європі мають український цукор, зернові культури та м›ясо птиці, - каже пан Блезер. – Якщо продукція гарної якості та відповідає стандартам ЄС, вона знайде своїх споживачів та має шанси потрапити на полиці великих супермаркетів. Також європейському ринку потрібна українська сировина. І вона вже зайняла там доволі високі позиції. 
     
    Заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Наталія Микольська додає: щомісяця з’являються нові українські товари, які цікавлять європейського споживача. 
     
    - Очевидно, що зростає експорт українських товарів та послуг на ринки ЄС, - каже вона. – Торік до ЄС було експортовано 357 нових товарів. Серед них – українські горіхи, яблука, олія, курятина, вершкове масло та мед. Також з’явились експортні можливості для виробників меблів для Болгарії та меду для Румунії, Польщі, Словенії. Експерти Офісу з просування експорту зібрали цікаві пропозиції в рамках міжнародних тендерів GPA. Замовники – державні.
     
     
     Матеріали публікуються в рамках проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа». Проект реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Думки, виражені в цій публікації, відображають виключно точку зору автора(ів).
     
     
    Нагадаємо: Вчимося торгувати з Євросоюзом. Перевірте свої знання в нашій вікторині!
                        Як українським виробникам побудувати успішну стратегію? (КОМІКСИ)
                        Секрет успіху — працьовитість і цілеспрямованість