Коли здадуть в експлуатацію нову дорогу Обхід міста Знам’янки?

  • 17 квіт. 2018 19:08
  • 1016
    • Новина Коли здадуть в експлуатацію нову дорогу Обхід міста Знам’янки? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Аварійний ремонт по дорогах загального користування в Кіровоградській області йде повним ходом. Про це пише сайт Служба автомобільних доріг Кіровоградської області.
     
    До першого травня на дорогах міжнародного значення він буде завершений, а на всіх інших дорогах роботи триватимуть до 1 червня.
     
    Про це  16 квітня начальник Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Вадим Коюденко доповів на щотижневій апаратній нараді в Облдержадміністрації.
     
    - На жаль, навіть значні обсяги виконаних робіт у 2017 році не можуть забезпечити ідеальний стан дорожнього покриття після зимової експлуатації. Звичайно, ділянки доріг, де у минулому році були проведені ремонтні роботи, перебувають у належному стані, а ті ділянки, які потребують ремонту, уражені деформаціями покриття. Так під час обстеження, що проходило наприкінці березня, спеціалісти Служби встановили, що ураженість доріг державного значення ямковістю складає 324 973 м2.
     
    У розрізі на належністю маємо наступний розподіл: міжнародні дороги – 65 454 м2; національні – 47 563 м2; регіональні – 15 300 м2 ; територіальні – 196 629 м2.
     
    Вадим Коюденко також зазначив, що філії ДП «Кіровоградський облаводор» вже ліквідували 19 660 м2  ураженого вибоїнами покриття, і далі темпи робіт будуть збільшуватись.
     
    Щодо більш ґрунтовних ремонтів, то першочергово будуть завершуватися об’єкти, які були розпочаті минулого року.
     
    - Вже 20-го травня ми плануємо здати в експлуатацію нову дорогу Обхід м. Знам’янки, яка фактично вже збудована, але залишається ще деяка робота – розмітка, бар’єрне огородження, знаки, бетонні лотки водовідвення та ін., - додав начальник Служби.
     
    Крім того продовжиться поточний середній ремонт на кількох ділянках дороги Знам’янка - Луганськ - Ізварине та на дорозі Полтава-Олександрія. Бригади повинні розпочати ремонт вже завтра, 17 квітня. А з наприкінці квітня роботи розпочнуться на дорозі Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв.
     
    Загалом в план робіт поточного року включено лише 7 об’єктів з загальною сумою фінансування – 383,9 млн. грн., з яких на 4 об’єкти забезпечено 100% фінансування, по інших трьох – на рівні від 26 до 75 %.