Керівник «Агрофірми Маріампольська» оскаржуватиме незаконні реєстраційні дії через комісію Мін’юсту

  • 12 квіт. 2018 17:07
  • 1077
    • Новина Керівник «Агрофірми Маріампольська» оскаржуватиме незаконні реєстраційні дії через комісію Мін’юсту Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 11 квітня, відбулося чергове засідання оперативного штабу з протидії рейдерству в аграрному секторі, яке очолив голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко. Під час зібрання було розглянуто ситуацію, яка склалася навколо сільськогосподарського виробничого кооперативу «Агрофірма Маріампольська». 
     
    Як з’ясувалось, державний реєстратор Кіровоградської обласної філії Комунального підприємства «Благоустрій Шевченківського району» Вікторія Кундас здійснила незаконні реєстраційні дії, внісши зокрема рішення щодо припинення діяльності юридичної особи шляхом реорганізації «перетворення» в Єдиний державний реєстр. 
     
     
    «Ми бачимо грубе порушення з боку державного реєстратора, адже процедура зміни форми власності передбачає виконання певного алгоритму дій, яких не було дотримано. Відтак перетворення виробничого кооперативу в товариство з обмеженою відповідальністю, згідно процедури, триває близько двох місяців. У випадку з «Агрофірмою Маріампольською» реєстраційні дії були проведені всього лише за один день», – відзначив очільник обласної юстиції Вадим Гуцул і додав, що особисто пояснив керівнику кооперативу «Агрофірма Маріампольська» Костянтину Міщаніну, як він може поновити свої корпоративні права в законний спосіб. 
     
    Як проінформував сам Костянтин Міщанін під час засідання антирейдерського штабу, він обрав перший варіант і вже подав скаргу до Мін’юсту. У найближчий період очікується її розгляд.
    Тим часом правоохоронні органи наклали арешт на майно та рахунки підприємства. Також за цим фактом було відкрито кримінальне провадження.