Відтепер роботодавці можуть подавати звіти до державної служби онлайн

  • 12 квіт. 2018 10:15
  • 1339
    • Новина Відтепер роботодавці можуть подавати звіти до державної служби онлайн Ранкове місто. Кропивницький
     
    Роботодавці Кіровоградщини мають змогу подавати звіти до державної служби зайнятості онлайн.
     
    Державна служба зайнятості, підтримуючи сучасні тенденції з розвитку електронного урядування, активно впроваджує електронні сервіси, які на сьогодні с однією з найпрогресивніших форм надання соціальних послуг громадянам та роботодавцям з використанням інтернет-технологій. Так, у 2018 році державною службою зайнятості введено у експлуатацію новий Веб-сайт «Єдине соціальне середовище зайнятості».
     
    Основні переваги нового сайту – зручний та швидкий пошук вакансій та резюме по всій Україні, електронні кабінети для клієнтів служби зайнятості, можливість подання роботодавцями звітності в режимі онлайн, розширення можливостей самообслуговування громадян шляхом доступу до «Електронної черги», аналітична та статистична інформація про ринок праці та діяльність державної служби зайнятості, можливість пройти профорієнтаційне тестування для визначення своїх здібностей до того чи іншого виду професійної діяльності. А також доступність до ресурсу не лише з комп'ютера, а й з мобільного телефону на базі програмного забезпечення Android та Apple.
     
    Метою впровадження електронних сервісів у діяльність державної служби зайнятості є надання якісних послуг населенню та роботодавцям.
     
     
     
    «Електронний кабінет роботодавця» – це сервіс з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, зорієнтований, насамперед, на скорочення витрат часу для відвідування центру зайнятості та на підвищення рівня взаємодії роботодавців зі службою зайнятості. Це персональне автоматизоване робоче місце, доступ до якого роботодавець може отримати за допомогою комп'ютера, підключеного до мережі Інтернет, а також з мобільного телефону.
     
    У «Електронному кабінеті» роботодавець має можливість переглянути актуальність реквізитів свого підприємства, що містяться у базі служби зайнятості, стан укомплектування заявлених вакансій, кількість направлень центром зайнятості претендентів на роботу, договори на організацію громадських робіт та працевлаштування після професійного навчання, здійснити добір працівників шляхом перегляду резюме.
     
    В електронному кабінеті роботодавця передбачена можливість подання звітів за формою № З-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», в тому числі і уточнювальних, в онлайн-режимі до державної служби зайнятості та подальшим завантаженням фахівцем центру зайнятості в базу вакансій ЄІАС. Крім того передбачена можливість переглядати звіти за формою 4-ПН, 1-ПА, які подавались до служби зайнятості.
     
     
    Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи обласного центру зайнятості
     
     
    Нагадаємо: Влада Кропивницького виділила на перевезення дачників півмільйона