На Новоархангельщині невідомі особи намагаються відібрати землю у місцевої громади

  • 11 квіт. 2018 17:00
  • 7541
    • Новина На Новоархангельщині невідомі особи намагаються відібрати землю у місцевої громади Ранкове місто. Кропивницький
     
    Рейдери з Тального, "під дахом" голови Новоархангельської РДА, знов намагаються відібрати землю у місцевої громади?!
    Про це на ФБ пише депутат Новоархангельської селищної ради Євгеній Козакул.
     
     
    "Зараз, саме в цю хвилину, представники Тальнівського фермерського господарства «Нива України» з Черкаської області, діючи цинічно та зухвало, силовим методом, намагаються забрати земельні ділянки площею близько 100 га, котрі належать громаді села Торговиця, Новоархангельського району на Кропивниччині. 
     
    Колону автівок та натовп незнайомців помітили місцеві фермера о 9-й ранку. На земельних ділянках, котрі відносяться до невитребуваних паїв мешканців села Торговиця та 6-ти ділянках земель комунальної власности, почали господарювати, як виявилось, представники сумнозвісного ФГ "Нива України" з сусідньої області під прикриттям невстановленої охоронної фірми.
     
     
    Нагадаю, що саме цьому ФГ, незаконним розпорядженням голови Новоархангельської РДА, громадянин Сергій Васильченко надав у довготривалу оренду вищезазначені земельні ділянки, без відома місцевих депутатів та Громади.
     
    Що, в свою чергу, мало наслідком висловлення недовіри керівнику державної адміністрації на сесії Новоархангельської районної ради в лютому 2017-го року.
    (Писав про то розлого і детально раніш).
     
    Дане розпорядження було оскаржено в судовому порядку, пройшло апеляцію. Знов, за певну винагороду від ФГ "Нива України", скасовані рішення органу місцевого самоврядування та винесена ухвала підсуднім суддею, головою Новоархангельського районного суду, Запорожцем О.М. на користь рейдерів. Але, вчергове, Торговицька сільська рада звернулась з апеляційною заявою в обласну апеляційну інстанцію і очікують на повторний розгляд.
     
    Тобто, кінцевого рішення по цій справі - немає.
    Немає, бо з одного боку - місцева рада, котра захищає власність та інтереси своєї Громади. З іншого - власний інтерес окремого ФГ, керівників державної адміністрації, гнилість і продажність місцевого голови суду.
     
    Представники Громади села Торговиця викликали місцеву поліцію. Дільничий та заступник начальника відділку опитали рейдерів і втекли.
     
    Намагались дотелефонувати до голови РДА - той на зв’язок не виходить, за сторонньою інформацію - терміново відбув у Кропивницький.
     
    На даний час люди чатують рейдерів, рейдери перебувають на полях, котрі належать Громаді..." - йдеться у повідомленні.