Бухгалтера з Кіровоградщини засудили заочно за привласнення коштів

  • 11 квіт. 2018 15:15
  • 1052
    • Новина Бухгалтера з Кіровоградщини засудили заочно за привласнення коштів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Завершено досудове розслідування відносно головного бухгалтера медичного закладу за фактом привласнення понад 760 тис грн. бюджетних коштів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області. 
     
    Прокуратура Кіровоградської області затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно службової особи Комунального закладу «Гайворонська центральна районна лікарня», підозрюваної у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах.
     
    Нагадаємо, влітку 2017 року слідчі Державної фіскальної служби в області розпочали кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами медичного закладу на загальну суму 760 тис грн. з боку колишнього головного бухгалтера. Зокрема, жінка з грудня 2015 року по червень 2017 року навмисно завищувала собі заробітну плату, таким чином привласнивши вказану суму коштів районного бюджету.
     
    Правова кваліфікації злочину ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 209 (легалізація грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.
     
    Оскільки підозрювана від слідства переховувалась на території Російської Федерації, її було оголошено у міжнародний розшук. З метою дотримання розумних строків слідства прокуратура звернулася до суду з клопотанням щодо надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (заочного засудження). Ухвалою суду клопотання прокурора було задоволено. 
     
    Наразі проведено усі необхідні слідчі та процесуальні дії, спеціальне досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт стосовно обвинуваченої переданий до суду для проведення спеціального судового провадження. 
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині фермер ухилився від сплати податків на три мільйони