Чи вирішується «сміттєве» питання в Україні?

  • 11 квіт. 2018 14:34
  • 1062
    • Новина Чи вирішується «сміттєве» питання в Україні? Ранкове місто. Кропивницький
     
    До цього часу не створено жодних механізмів для реалізації законодавчої норми про заборону захоронення неперероблених побутових відходів.
     
    Поява в населених пунктах спеціалізованих майданчиків для роздільного збору сміття не вирішує проблем переробки та утилізації сміття, яка сьогодні вкрай болюча для усіх українських міст та селищ. 
     
    Нагадаємо, з 1 січня 2018 року вступила в дію законодавча норма про заборону захоронення неперероблених побутових відходів, тобто вже нині всі відходи підлягають переробці в обов’язковому порядку. Забезпечити захоронення лише переробленого сміття зобов’язана місцева влада. Але до цього часу не створено жодних законодавчих механізмів для реалізації цієї норми, «Сміттєве» питання вкрай важливо вирішувати системно та якнайшвидше», - переконані експерти Асоціації міст України. 
     
    Асоціація міст України звернулася до Верховної Ради з проханням підтримати ухвалення пакету екологічних законопроектів, що забезпечать комплексну реформу поводження з ТПВ в Україні як таких, що:
     
    створять організаційні і фінансові передумови для становлення цивілізованої системи поводження з ТПВ;
    стимулюватимуть розвиток галузі,
    нададуть повноваження органам місцевого самоврядування для організації переробки та утилізації побутових відходів. (лист АМУ).
     
    Нагадаємо: Як і для чого потрібно сортувати сміття? (ВІДЕО)