Кропивницький - сьоме місто, в школах якого працюватиме поліція (ФОТО)

  • 11 квіт. 2018 11:35
  • 2037
    • Новина Кропивницький - сьоме місто, в школах якого працюватиме поліція (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Проект шкільний офіцер поліції, який впроваджується департаментом патрульної поліції, відсьогодні працює і у Кропивницькому. Патрульні працюватимуть в школах, проводячи виховні уроки та спілкуючись із учнями. Діти матимуть можливість поділитися з правоохоронцями своїми проблемами та отримати пораду. 
     
     
    Перед першим уроком в кропивницькій школі №26 пройшла урочиста лінійка, приурочена до старту проекту в обласному центрі. До неї долучилися учні шкіл, керівництво управління освіти, поліція та вчителі.
     
     
    За словами керівниці управління по зв’язкам з громадськістю управління патрульної поліції в Кіровоградській області Оксани Білобрової, кропивницький сьоме місто, в якому стартує цей проект. В обов’язки патрульних входитиме активна співпраця з навчальними закладами міста. У Кропивницькому їх працюватиме двоє, і на кожного з них припадає по 20 шкіл. Працюватимуть правоохоронці у напрямках виховної та профілактичної роботи, роботи з батьками, педагогами, дітьми.
     
     
     
    - Школярі знатимуть, що в школі у них є шкільний офіцер, до якого вони можуть звернутися з будь-якого питання. З тою проблемою, з якою з вчителем вони соромляться поділитися. Ми співпрацюємо зі школами не перший рік. Діти підходять до поліцейського і діляться тими проблемами, які в них є. Поліцейський аналізує ситуацію та підказує шляхи вирішення, - розповіла Оксана Білоброва. - Коли батьки заробляють гроші, то не завжди достатньо приділяють уваги своїй дітині. Вона вимушена шукати порадників серед однолітків, які не завжди достойні. Далі, як результат, конфлікти з батьками, законом, вчителями та однолітками.
     
     
     
    Як зазначила патрульна, головна мета роботи ШОПів – виховання дітей в дусі патріотизму. Виховувати свідомих громадян та навчити їх вирішувати конфлікти мирним шляхом. 
     
     
    Двоє ШОПів, які заступили до роботи сьогодні, раніше патрулювали місто та задіювалися по роботі на лінії. Після проходження спеціального навчання вони тепер мають право працювати з дітьми. Контактувати  з поліцейськими діти можуть не лише під час зустрічі, а й за допомогою мобільного. Телефон та контакти школярі зможуть знайти на інформаційних стендах.
     
    Світлана Барвінок
     
    Нагадаємо: Відтепер порушники правил дорожнього руху можуть оплатити штраф на місці