"Байгород" запрошує вивчати англійську за допомогою пісень

  • 10 квіт. 2018 16:07
  • 1293
    • Новина «Байгород» запрошує вивчати англійську за допомогою пісень Ранкове місто. Кропивницький
    Welcome to Baigorod!
     
    У березні цього року ГО «Клуб авторської пісні та поезії "Байгород" розпочав новий проект "Вільне спілкування англійською через пісню"
    .
    Якось на новорічному зібранні нашого клубу, (зі слів Віктора Холявко - голови клубу "Байгород"), ми заспівали відому пісню групи Абба англійською мовою і це викликало жвавий інтерес у присутніх, "Happy new year” підспівували майже всі. То був такий собі "експромт", та з нього зародилася цікава ідея.
     
    Відомо, що музика робить нас щасливішими у цьому житті. Якщо вам подобається слухати пісні англійською мовою, то чому б не використовувати їх для розвитку своєї англійської? Пісенна лірика вміщує  мовні звороти, словниковий склад, граматичні структури, які ми можемо вживати в спілкуванні.
     
    При підготовці занять ми використовуємо передові методики і матеріали, які зараз широкодоступні завдяки інтернету. У подальшому плануємо залучати носіїв англійської, адже зараз у Кропивницькому їх знайти вже не важко. Під час шкільних канікул Віктору Валентиновичу допомагав готувати і проводити заняття його син Віктор, учень сьомого класу, переможець Всеукраїнського конкурсу з англійської мови "Гринвіч".
     
    16 березня представники громадських організацій області отримали власний офіс для проведення форумів, круглих столів, зустрічей, зборів, семінарів, навчання з написання грантових проектів тощо. Ця подія сприяла втіленню нової ідеї. Адже ми отримали зручну і безкоштовну площадку для впровадження творчих задумів. Тому і наші заняття тут проводяться безкоштовно.
     
    Англійська мова – це міжнародна мова спілкування і знання англійської мови відкриває неабиякі можливості у житті. Наш новий проект, каже Віктор, дає можливість надихати людей до вивчення англійської. Я радий, що "Байгород" може і у такий спосіб вносити свій маленький вклад у розвиток громадянського суспільства у нашому місті.
     
    "Вільне спілкування англійською через пісню"– це проект  для людей, які колись вивчали англійську,  але є складності з її застосуванням, або для тих, хто вивчав, наприклад, німецьку. Зараз тут більше початкової теорії, граматики, практики усного мовлення. То ж приєднуйтесь! Дуже скоро учасники проекту перейдуть на більш високий рівень.
     
    Терентій Хмарочос
     
    Нагадаємо: «Зоряни» представлять концерт у філармонії