Кропивницькі дзюдоїсти вибороли дві медалі на чемпіонаті України

  • 10 квіт. 2018 15:11
  • 1136
    • Новина Кропивницькі дзюдоїсти вибороли дві медалі на чемпіонаті України Ранкове місто. Кропивницький
     
    Дві медалі чемпіонату України з дзюдо серед юніорів і юніорок до 21 року вибороли спортсмени обласної комплексної ДЮСШ «Ніка». Про це повідомляє сайт Дзюдо-Центр
     
     
    Національні змагання цієї вікової групи проводилися 4-7 квітня в Луцьку, а їхніми учасниками стали 365 спортсменів з 25 регіонів країни.
     
    Вадим Велков у вазі до 90 кг провів п'ять сутичок, із яких дві завершив достроково. Особливо важкими для нього стали дві: у півфіналі лише в golden score (додатковий час) він кидком на ваза-арі переміг суперника з Києва. За таким же сценарієм розвивався поєдинок за вихід до фіналу із харківським борцем. 18-річний дзюдоїст із Кропивницького на рівних відборовся з опонентом в основний час і лише у golden score зумів виконати кидок на ваза-арі та отримати право поборотися за «золото». 
    Вирішальна сутичка з киянином Дмитром Цибаньовим пройшла під диктовку Вадима Велкова, тож він третій рік поспіль здобув титул чемпіона України. 
     
    Нагадаємо, у 2016-му наш дзюдоїст тріумфував на Чемпіонаті України U-17, у 2017-му став чемпіоном України U-18 і срібним призером U-21.
    Разом із чемпіонським званням вихованець Сергія Нечмоні отримав можливість поборотися за поїздку на Чемпіонат Європи (м. Софія, Болгарія, вересень) і Чемпіонат світу (Багамські острови, жовтень). Перший етап відбору на головні змагання сезону розпочнеться на Кубку Європи, що у червні відбудеться у м. Лейбніц (Австрія).
     
     
    Близькою до завоювання «золота» була і Діана Зборошенко. У вазі до 63 кг вона показала прогрес у порівнянні з минулим роком, коли стала бронзовою призеркою. Цьогоріч вона дійшла до фіналу і мала всі шанси здобути найвищу нагороду, однак задовольнилася «сріблом».
     
    У першій сутичці вихованка «Ніки» здолала свою кривдницю по кадетському чемпіонату України Анастасію Мельник із Горішніх Плавнів. Достроково розібравшись із суперницею, в другій зустрічі Діана вийшла до фіналу. Підопічна Сергія Нечмоні та Шухрата Халматова боролася за «золото» з киянкою Анастасією Антипіною. Наша спортсменка вдало провела більшу частину сутички та перемагала киянку завдяки кидку на ваза-арі. Титул чемпіонки України був від неї на відстані 30 секунд,  доки Діана Зборошенко не пропустила кидок на іппон, що залишив їй лише звання віце-чемпіонки. Друге підсумкове місце також дає право нашій дзюдоїстці поборотися на етапах Кубка Європи та пройти відбір на Чемпіонат Європи і світу.
     
     
    Нагадаємо: «Зірка» поступилася у Львові «Карпатам» з рахунком 2:1