Бібліотека Чижевського запрошує кропивничан на свої виставки і ігри

  • 9 квіт. 2018 09:11
  • 1293
    • Новина Бібліотека Чижевського запрошує кропивничан на свої виставки і ігри Ранкове місто. Кропивницький
    Програма заходів на 16 квітня - 22  квітня
     
    У відділі обслуговування користувачів у рамках роботи Центру європейської інформації представлено книжкову виставку “Європа: духовність та культурні надбання”. У клубі інтелектуальних ігор з 16 квітня розпочинає роботу виставка "Ендшпіль: психологія перемоги”. 
     
    17 квітня о 14.00 у відділі обслуговування користувачів буде проведений День інформації «Досвід, що потребує оприлюднення». В рамках дня інформації відбудеться зустріч з тьютором першої альтернативної школи «Крок» Алевтиною Сторожевською та куратором середньої групи альтернативної школи «Крок» Валерією Губановою. 
     
    Захід буде цікавий для батьків та педагогів, психологів та студентів педагогічних ВНЗ випускних курсів, які прагнуть творчої самореалізації та підвищення власної конкурентоспроможності; директорів шкіл, які вже сьогодні реформують освіту; батьків, які шукають інструменти для розкриття потенціалу своєї дитини.
     
    19 квітня о 16.15 відділ мистецтв запрошує на ЗУСТРІЧ з фотомитцями - Валерієм Болтушиним (фотоклуб «Нарва», Эстонія) та Эйженією Фреймане (фотоклуб «Рига», Латвія). Зустріч відбудеться у рамках проекту ФОТОМІСТ галереї «Єлисаветград».
     
    22 квітня о 14.30 запрошуємо кропивничан на показ нової австрійської кінострічки «Січень — березень» (англ. Ugly). Це українсько-австрійський драматичний фільм, знятий Юрієм Речинським. Світова прем'єра стрічки відбулася у січні 2017 року на Роттердамському міжнародному кінофестивалі. Фільм розповідає дві паралельні історії: перша — про молоде подружжя, австрійку Ганну й українця Юру, які потрапляють в автомобільну аварію, наслідки якої стають для закоханих руйнівними; друга — про мати Ганни Марту, яка у Відні переживає розпад особистості, спричинений хворобою Альцгеймера.                                                                                                                    
    Загалом, у квітні  2018 року у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім.Д.І.Чижевського проходить фестиваль «Нове австрійське кіно» в рамках проекту «Артхаус Клуб». Дата офіційного відкриття фестивалю уточнюється.  Організатори запрошують на покази кращих австрійських фільмів на великому екрані.
     
    Запрошуємо старшокласників, студентів та активних громадян взяти участь у настільній грі «Українська революція. 1917-1921». Гра сприяє засвоєнню матеріалів про події Української революції учнями 10-11 класів під час підготовки до ЗНО, допоможе студентам поліпшити знання про історію України, а також для усіх небайдужих громадян відкриє таємниці буремних подій, які відбувалися у нашій державі сто років тому. Запис на участь у грі за телефоном: (0522) 22 58 90.