В області горить сухостій і очерет

  • 6 квіт. 2018 19:04
  • 1963
    • Новина В області горить сухостій і очерет Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині протягом минулої доби бійці ДСНС загасили сім загорянь сухої трави.
     
    Минулої доби пожежно-рятувальні підрозділи Кіровоградської області 7 разів виїздили на гасіння пожеж сухої минулорічної рослинності.  Про це повідомляє прес-служба У ДСНС в області.
     
     
    Так, двічі виїздили гасити залишків рослинності вогнеборці 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький: в селі Клинці горіло 0,5 га очерету та в с. Грузьке Кіровоградського району – 1 га трави.
     
     
     
    Також такі пожежі гасили рятувальники 2-го Державного пожежно-рятувального загону  Олександрії (300 м2 сухостою на вул. Студентська), 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини Новгородки (400 м2 трави за межами районного центру), 23-ї ДПРЧ м. Мала Виска (селище Смоліне 4 м2 очерету), 19-ДПРЧ м. Новоукраїнка (100 м2 трави на відкритій території) та 20-ї ДПРЧ м. Долинська (1 га трав’яного покрову на відкритій території).
     
     
     
    Шановні громадяни!
    Необачно кинутий недопалок чи спалювання минулорічної рослинності на власному обійсті може призвести до масштабних пожеж у екосистемі, що становить серйозну загрозу для здоров’я, життя та майна громадян. Крім того, спалюючи сухостій, людина завдає непоправної шкоди довкіллю, знищуючи мікросвіт, який існує на поверхні ґрунту.
     
     
    Нагадуємо: На Кіровоградщині пожежники врятували дітей